Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Ak
Astroloji
* Burlar
(Gnlk Bur Fal)
Rya Tabirleri
 
  Rya Tabirleri Szl
A - B - C - - D - E - F - G - H - I - - J - K - L - M - N - O - - P - R - S - - T - U - - V - Y - Z
Rya Tabirleri
Rya Tabiri Ara
 

Meclis
Politikacýlarýn bulunduðu meclis menfaat çatýþmasýna, söz ve fiilde gösteriþ ve riyaya, iþ deðil söz üretmeye, kitle avcýlýðýna ve demagojiye; Vaaz ve nasihat meclisi üzüntü ve sýkýntýdan kurtulmaya, öðüt ve tavsiyelerin gereðini yerine getirmeye, Kur'ann meclisi ve orada adabýna uygun olarak oturmak esenlik ve makama, Ýlim meclisi adýnlýk kafaya, güzel ve anlamlý hayata; Meclis rütbeye, makama, ev halkýna, binit vasýtalarýna yahut üzerine oturulan sedir, koltuk, divan vb. þeylere; Geniþ mecliþ iç aydýnlýðýna ve bol geçime; dar meclis kasvet ve sýkýntýya; Bir yerde görülen insan topluluklarý hayýr üzere bir araya gelmiþlerse hayrýn husulüne, þer üzerine toplanmýþlarsa nifak ve bozgunculuða; Bilinmeyen ve orada bol rýzýk bulunan meclis çok hayýrlý amellere, cihada, þehadet veya hayýrlý dünyalýða delalet eder.

Parlamento, meclis toplumla ilgili iþlerdir.

Vaaz ve nasihat vermeye ehil olmayan bir kimse, vaaz mecllsinde oldugunu ve halka vazettigini görse, o kimsenin üzüntü ve keder içinde bulunduguna ve ondan kurtulmak için de Allah (C.C.)a dua ve niyaz etmesine isarettir. Vaaz meclisinde takvayla ilgili bir söz söyleyen ve sözünde de dogru olan kimse, üzüntüden kurtulur ve hastaligindan iyilesir. Yahut borçtan kurtulur veya zalim kimselere galip gelir. Bir kimse rüyada kendisini Kuran okunan veya dua edilen yahut takvaya ve ibadete dair kaside söylenen bir yerde görmesi, o yerin marifet ve hikmetle mamur olmasina isarettir. Bir kimse rüyada alimlerin toplandigi bir meclisi görerek üst tarafinda otursa ve kendisi o makarna ehil olsa, o kimsenin ilim, fazilet ve fazlaca yüceligine isarettir. Rüyada bir vaz meclisinde bulundugunu ve kendisinin de orada vazettigini gören kimse, eger vaazim tamamlarsa, onun vaazinin tesirli olduguna ve eger vaazi tamamlayamazsa onun isinin olmamasina isarettir.Rüyada görülen meclis, rütbeye, binege hanimina, çocuguna ve hizmetçisine isarettir. Rüyada görülen mecliste meydana gelen darlik ve genislik, tabirce anlattiginiiz seylere nispet edilir. Rüyada tanimadigi bir meclise davet edildigini ve orada pek çok meyve ve mesrubat bulundugunu gören kimse, Allah (C.C.) yolunda cihat eder ve savasir ve sehitlik mertebesine kavusur.
    BlueSash.NET 2001-2007