Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Ak
Astroloji
* Burlar
(Gnlk Bur Fal)
Rya Tabirleri
 
  Rya Tabirleri Szl
A - B - C - - D - E - F - G - H - I - - J - K - L - M - N - O - - P - R - S - - T - U - - V - Y - Z
Rya Tabirleri
Rya Tabiri Ara
 

Manda
Gözüpek, heybetli ve tahammüllü bid'at reisine, hýrslý ve saldýrgan kimseye, Kadýnýn manda baynuzu gibi boynuzlarý olduðunu görmesi, eðer ehil ise velayete yahut melik ve yönetici yakýnlarý ile evlenmesine; ehil deðilse, velisinin yönetici olmasýna, Çifttçinin ziraatte kullandýðý manda ihtiyaç ve yoksulluða delalet eder. (Manda sýðýr cinsinden olduðundan, ayrýca Bakýnýz; Sýðýr.)

Baþýnýz sýkýþtýðýnda yardým isteyebileceðiniz güçlü ve cesur dostlara sahipsiniz demektir.

Baþýnýz sýkýþtýðýnda yardým isteyebileceðiniz güçlü ve cesur dostlara sahipsiniz demektir.

Ýþini bilen, mert, aðýrbaþlý, cesur, dürüst, güvenilir, çalýþkan, önemli bir insan demektir.

Kirmani'ye göre; rüyasinda bir çok mandalara sahip oldugunu gören, cesaret sahibi ve kuvvetli bir topluma bas olur. Eger böyle bir durumda degilse, bu rüya yine de çok hayirlidir. Bazi yorumculara göre, rüyada manda görmek sigir görmek gibi tabir olunur. Bir baska rivayete görede: Rüyada manda görmek, takatinin fevkinde halkin eziyetine tahammül eden ve hiç bir kimseden korkusu olmayan heybetli ve secaatii bir kimse île tabir edilir. Bir kadin rüyasinda manda boynuzu gibi boynuzu oldugunu görse, amir olur. Manda, heybetli, hileli söz söyleyen, kara ve denizde çok yolculuk yapan, haris ve düsmana saldiran bir kimsedir. Bazen de manda, kendisinde hayir ve menfaat olmakla beraber zahmet çekmeye, çalismaya ve darliga isarettir. Görülen manda ziraatta çalistiriliyorsa, fakirlik ve ihtiyaca isarettir. Birçok mandalara sahip oldugunu gören kimse, vali tayin edilir. Mandaya binmek veya onunla bir is yapmak için ugrasmak öküzde görülen tabir gibidir. Disi mandalar bütün hallerde sigir gibi tabir edilir.

Rüyada manda görmek; iyi haberler alacaðýnýza, mandanýn size doðru geldiðini görmek; uzaktan bir yakýnýnýzýn geleceðine ve güçlü bir insandan yardým göreceðinize, mandanýn boynuzlarý ile size vurduðunu görmek; ölüm tehlikesine, manda eti yemek; kazanca iþarettir.
    BlueSash.NET 2001-2007