Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Genel kültür bilgileri
 
Bir Tek Türkiye'de...
 Okunma  6016
 Yeryüzünde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. Ýçenler, sigaralarýný çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunlarýn bir kýsmý da kanserden ölür. Ama dünyada demir çelik haddehanesinde çalýþan hiçbir isçinin, sigarasýný yakmak amacýyla 600 tonluk pres makinesinin arasýndan emekleyerek geçip 2450 santigrat sýcaklýðýndaki fýrýna ulaþmaya çalýþýrken can verdiði görülmemiþtir. Türkiye'de görülmüþtür.
( Karabük'te)

Bütün dünyada haþarat, özellikle sivrisinek vardýr, buralarda da sinek ilacý kullanýlýr. Ama sivrisinek yutup da midesine kaçan sineði öldürmek üzere aðzýna Shelltox sýkmak suretiyle zehirlenip ölen, Türkiye'dedir.
( Ýstanbul, Sultanbeyli'de)

Dünyanýn her yerinde insanlar berbere gidip týraþ olurlar ama hiçbir berber, rahatlatmak amacýyla müþterinin kafasýný saða sola kanýrtýrken adamýn boynunu kýrýp onu öldürmemiþtir. Türkiye'de öldürmüþtür.
(Erzurum'da.)

Bir bankamatikten para çekmek için düðmeye bastýðýnýzda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz... Türkiye'de ölürsünüz.
(Bozcaada'da)

Örneðin, hiçbir yerde, otoyolda giderken radyoda duyduðu göbek havasý eþliðinde göbek atmak için arabayý sað þeride çeken ve az sonra da arkadan gelen arabanýn çarpmasý sonucu ölen bilinmez. Türkiye'de bilinir.
(Adapazarý'nda)

Nüfus sayým günü sokaða çýkma yasaðý nedeniyle bomboþ otoyolda (Dünyanýn
hiçbir yerinde böyle bir þey yoktur ve olamaz) sayým görevlisi 'bariyerlere' çarpýp ölmez. Burada ölür.
(Gebze'de)

Ayni iþyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasýnda çalýþmakta olan ve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-oðul, birisi isten çýkýp eve gider, öteki evden ise gelirken bir kavþakta karsýlaþmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldýrýnca çarpýþýp her ikisi de ölmezler.
(Konya'da)

Marangoz atölyesinde çalýþan iþçiler paydosta üzerlerindeki talaþlarý temizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine þaka yapmak için kompresörü onun arkasýna yöneltmez, öteki de "Þaka öyle olmaz, böyle olur!"diye ayni kompresörü alýp berikinin makatýna sokmaz ve adam baðýrsaklarý patlayarak ölmez.
(Ýstanbul, Ayazaða'da).

Gemi mühendisi kazaný kontrol etmek için kazana girdiðinde biri gelip kazanýn kapaðýný kapatmaz ve sonra da gemi yola çýkmaz.
(Kocaeli, Dilovasi'de).

Bir adam ayakkabýsýnýn içine kaçan taþtan kurtulmak için elektrik direðine yaslanýp ayakkabýsýný çýkarýp silkelediðinde, yoldan geçen bir baþkasý onu elektrik çarptýðýný sanmaz ve elektrikle baðlantýsýný kesmek amacýyla kafasýna kürekle vurarak onu öldürmez.
(Rize'de)

Puan Ver
 Toplam Puan  381  Ortalama  6.05
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007