Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Hikayeler
 
Kuþ Ýle Avcý
 Okunma  640
 Bir varmýþ Bir yokmuþ, ülkesinde avcýnýn biri kuþlara meraklý imiþ.
Hem yemeye meraklý, hem de tutup kafese kapatýp seyretmeye, söyletip dinlemeye.
Kurmuþ ormanýn kuytusuna kapaný, yatmýþ pusuya. Tüyleri alacalý bulacalý nadir bulunur az rastlanýr cinsinden bir kuþ da gelmiþ girmiþ kapanýn içine.
Avcý ortaya çýkýnca kuþ yalvarmaya baþlamýþ.;'' Avcý avcý býrak beni gideyim. Yemeðe kalksan ufacýðým, piþirdin mi benden bir lokma bile et çýkmaz.
Kafese kapatsan aðzýmý bile açmam,ne þakýrým ne konuþurum, ama beni özgür býrakacak olursan sana üç öðüt veririm ki hem çok mutlu olursun yasamda, hem de çok basarili.''
Avcý düþünmüþ taþýnmýþ: ''Eh söyle , ver bakalým su üç öðüdünü o zaman býrakýrým seni,'' buyurmuþ....
'' Önce...'' demiþ, kus
1.Saðduyuya, akla aykýrý düþecek hiç bir þeye inanma
2.Yaptýðýn hiç bir þeyden piþmanlýk duyma,gerçekleþtiremeyeceðin þeyler için üzülme
3.Asla ama asla olanaksýzýn peþine takýlma....
Avcý söyle bir bakmýþ kusa,'' Bu söylediðin büyük cevherler deðil, ben zaten yaþamýmda her an bu prensipleri uyguluyorum. Ama fazla ise yarayacak bir kus deðilsin, o yüzden sözümü tutup seni býrakacaðým,'' demiþ.
Kus fýrlamýþ yakýndaki bir aðacýn tepesine, açmýþ aðzýný yummuþ gözünü..
'' Avcý avcý salak avcý sen beni herhangi bir kuþ mu belledin? Ben bütün kuþlardan daha farklý bir kuþum.
Kalbim yakuttan benim. Kalbimin yerinde kocaman bir yakut var, beni kesip kalbimi çýkarsaydýn dünyanýn en zengin adamý olacaktýn.
Salak avcý... dönmüþ, baðýrýp çaðýrmaya baþlamýþ...''Avcý seni yine yakalayacaðým....'' diye tepinmeye baþlamýþ, deliye dönmüþ hýrsýndan.Hemen aðaca týrmanmaya baþlamýþ.
Kus aðacýn en üst dallarýndan birine adamýn eriþemeyeceði bir yere konmuþ. Avcý üst dala eriþip de kuþu yakalayayým derken yuvarlanmýþ aðaçtan ....
''Nasýlsýn bakalým?'' demiþ kus, '' Öðütlerimi beðenmemiþtin, ben bunlarýn hepsini zaten biliyordum demiþtin. Ben sana ne dedim önce? saðduyuya akla ters gelecek hiç bir þeye inanma. Be adam kalbi yakuttan kus olur mu? Hemen inandýn, gözün döndü.Yaptýðýn hiç bir þeyden piþmanlýk duyma, yani sonradan piþman olmamak için bir þeyi yapmadan önce iyice düþün taþýn, dedim. Beni býraktýn, ardýndan da hemen býraktýðýna piþman olup peþime düþtün.
Üçüncü öðüdüm,gerçekleþmesi olanaksýz bir þey için bos yere gücünü harcamaydý. Sen beni nasýl yakalarsýn, ben kuþum,uçmuþ uçmuþ en üst dala konmuþum. Sen oraya nasýl eriþirsin be adam? demiþ.. ve uçmuþ gitmiþ............
Puan Ver
 Toplam Puan  62  Ortalama  5.64
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007