Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Hikayeler
 
Bir Öykü
 Okunma  734
 Kaba saba, soluk, yýpranmýþ giysiler içindeki yaþlý çift, Boston treninden inip utangaç bir tavýrla rektörün bürosundan içeri girer girmez, sekreter masasýndan firlayarak önlerini kesti..
Öyle ya, bunlar gibi ne idüðü belirsiz taþralýlarýn Harvard gibi üniversitede ne iþleri olabilirdi?
Adam, yavaþça rektörü görmek istediklerini söyledi. Ýþte bu imkansýzdý..
Rektörün o gün onlara ayýracak saniyesi yoktu..
Yaþlý kadýn, çekingen bir tavýrla; "Bekleriz" diye mýrýldandý..
Nasýl olsa bir sure sonra gideceklerdi.. Sekreter sesini çýkarmadan masasýna döndü.. Saatler geçti, yaþlý çift pes etmedi. Sonunda sekreter, dayanamayarak yerinden kalktý. "Sadece birkaç dakika görüþseniz, yoksa gidecekleri yok" diyerek rektörü iknaya çalýþtý.
Anlaþýlan çare yoktu..
Genç rektör, isteksiz bir biçimde kapýyý açtý. Sekreterin anlattýðý tablo içini bulandýrmýstý. Zaten taþralýlardan, kaba saba köylülerden nefret ederdi. Onun gibi bir adamýn ofisine gelmeye cesaret etmek, olacak þey miydi bu? Suratý asýlmýþ, sinirleri gerilmiþti.
Yaþlý kadýn hemen söze baþladý. Harvard´da okuyan ogullarýný bir yýl önce bir kazada kaybetmiþlerdi. Oðullarý, burada öyle mutlu olmuþtu ki onun anýsýna okul sýnýrlarý içinde bir yere bir anýt dikmek istiyorlardý.
Rektör, bu dokunaklý öyküden duygulanmak yerine öfkelendi.
"Madam" dedi sert bir sesle, "Biz Harvard´da okuyan ve sonra ölen herkes için bir anýt dikecek olsak, burasý mezarlýða döner..."
"Hayýr, hayýr" diyerek haykýrdý, yaþlý kadýn.. "Anýt deðil.. Belki, Harvard´a bir bina yaptýrabiliriz". Rektör yýpranmýþ giysilere nefret dolu bir nazar fýrlatarak "Bina mý?" diyerek tekrarladý. "Siz bir binanýn kaça mâl olduðunu biliyor musunuz? Sadece son yaptýgýmýz bölüm yedi buçuk milyon dolardan fazlasýna çýktý.."
Tartýþmayý noktaladýgýný düþünüyordu. Artýk bu ihtiyar bunaklardan kurtulabilirdi...
Yaþlý kadýn, sessizce kocasýna döndü :
"Üniversite inþaatýna baþlamak için gereken para buymuþ? Peki, biz niçin kendi üniversitemizi kurmuyoruz, o halde?"
Rektor´un yüzü karmakarýsýktý.. Yaslý adam baþýyla onayladý. Bay ve bayan Leland Stanford, dýþarý çýktýlar. Doðru Californiaya´ya, Palo Alto´ya geldiler. Ve Harvard´ýn artýk umursamadýgý oðullarý için onun adýný ebediyyen yaþatacak üniversiteyi kurdular.

Puan Ver
 Toplam Puan  65  Ortalama  5.91
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007