Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Hikayeler
 
Hayatýn içinden
 Okunma  1389
 Çok güzel bir kadýndý... Herkes tarafýndan beðenilen, güzelliðinin farkýndabir kadýndý. Bu yüzden kimselere kendini layýk göremiyordu bir türlü,kimseleri beðenmiyordu. Seneler evvel kýzlarýn 'Evde kaldý' damgasý yediði yýllarda, o hala bekardý. Bu da umurunda bile deðildi.

Sonra o adam çýktý karþýsýna. Adam bir kere de vurulmuþtu kadýna. Zatenherkes bir kerede vuruluyordu ona. O hiç yüz vermedi. Adamdan hiç hoþlanmadý. Ýnatla reddetti sinema ve paket paket çikolatalarý. Evlilik teklifini reddetmek için ise bir saniye ile düþünmedi. Adam kararlýydý. Aylarca kararýndan dönmedi. Ýkisi de uzun süre karþýlýklý inatlaþtýlar.

Karlý bir günde, genç kadýnýn komþusu kapýyý çaldý.
'Çabuk camdan dýþarý bak! Seninki dýþarýda!'
Genç kadýn cama koþtu. Adam kapýnýn önünde yatýyordu. Yemin etmiþti zaten. Teklifini kabul etmezse kapýdan ayrýlmayacaðýný söylemiþti. Genç kadýn þaþýrdý, þimdiye kadar en inatçý o çýkmýþtý. O geceden sonra beraber gezmeye baþladýlar. O zamanlarýn en lüks gezmesi sinemaya gitmekti. Sýk sýk sinemaya gittiler. Genç kadýn onunla vakit geçirdikçe yüreði ýsýndý adama. Daha sonra onu sevebileceðini düþünmeye baþladý. Aradan geçen günlerde sevdiðini anladý.

Aileler tanýþtý. Söz kesildi, niþan yapýldý... Sevgililer muhteþem bir düðünle evlendiler... Ýkisi de mutluydu ama genç adam daha da mutluydu. Azmiyle baþarmýþtý her þeyi. Hiçbir þekilde sevgisinden vazgeçmemiþ ve yýlmamýþtý. Genç kadýný ikna etmiþ ve kendini sevdirmiþti. Yirmi sekiz yaþýna kadar evlenmemeyi ve etrafýn 'Güzelliðine raðmen evde kaldý' dedikodularýný göze alan kadýný kandýrmayý baþarmýþ, üstelik o zamanýn çevre erkekleri arasýnda da büyük bir sükse yapmýþtý.

Yýllarca o kadýndan çocuk istedi adam... Ýlkönce bir kýzlarý sonra da bir oðullarý oldu. Ýkinci doðumu doktorlarýn 'Eðer hamile kalýrsan ölürsün' ikazlarýna raðmen doðurdu. Çünkü kocasý bir de erkek çocuk istiyordu. Kýzý olmuþtu bir de erkek de þansýný denemek istiyordu. Genç kadýn kýrmadý onu ve hayatýný hiçe sayarak doðuma girdi. Tablo tamamlanmýþtý artýk. Ýki çocuk, biri kýz, biri erkek... ve ikisi. Çocuklarýna çok iyi baktýlar. Genç kadýn her bakýmdan mükemmel bir anneydi.

Çocuklar büyüdüler... Okula baþladýlar. Babalarýný görme fýrsatlarý
olmuyordu çünkü çok çalýþýyordu. Senelerce çalýþmýþtý. Ailesinin her þeyi olmasý için çabalamýþtý... Çocuklar babalarýna duyduklarý özlemle ona daha çok ilgi gösteriyorlardý. Genç kadýn genellikle çocuklarýyla yalnýzdý. Çünkü genç adam holding olma yolunda ilerleyen bir iþiyle fazlasýyla haþýr neþir olmak zorundaydý. Hepsi göðüslediler bunu. Onlar tüm hasreti kabul ederken, genç adam eve çok geç saatlerde gelmeye ve evde daha az vakit geçirmeye
baþladý. Akþam yemekleri artýk beraber yenmiyordu. Bayram gezmeleri anne ve çocuklarla yapýlýyordu.

Bir aile için en kötü parçalanma yaþanýyordu... Zaman geçtikçe bu garipliðin nedeninin iþ problemleri olmadýðý anlaþýldý. Bir sabah küçük kýz uyandýðýnda annesiyle babasýnýn mutfakta oturup konuþtuklarýný duydu.
'Çocuklarý al ve git. Ben artýk boþanmak istiyorum'
'Gitmeyeceðim' dedi genç kadýn.
Her þey bitmiþti artýk. Karýsý ve çocuklarý için kendini parçalayan adam artýk baþkasýna aþýk olmuþtu. Hatta yedi uzun senedir o kadýnla beraberdi. Erkek çocuk istediði zamanlar iliþkileri baþlamýþtý. Ýstediði her þeyi elde etmiþti artýk. Parasý da vardý. Baba olmayý da tatmýþtý. Senelerce peþinden koþtuðu ve ikna etmek için sokaklarda gecelediði kadýnla evlenmiþti. Çocuklar babalarýný o evde yalnýz býrakýp gitmek istedilerse de anneleri ýsrarla gitmedi. Bu kadar kolay gönderemezdi onu evden... Tam bir sene bekledi. Kocasý iflas edip diðer kadýn onu býrakýncaya kadar.

Adam beþ parasýz, kýrýk kalple eve döndüðünde artýk baba diye koþacak çocuklar evde yoktu. Çocuklar konuþmuyordu onunla... Karýsý mümkün olduðunca soðuk ve mesafeliydi... Her þey bitmiþti aslýnda. Geriye kalan sadece onlarýn dýþardan bir aile olarak görünmesiydi. Oysa adam bu aileyi seneler evvel parçalamýþtý.
Karýsý onu kýzý ve oðlu evlendiðinde ve ilk torunlarýný kucaklarýna
aldýðýnda affetti. Çocuklar ise hiç affetmediler. En güzel yýllarýný böyle bir duyarsýzlýkla, yaþadýðý aþk için minik kalplerini kýrarak yaþattýðý için hiç affetmediler... O yüzden ikisi de çocuklarýna umutla ve sevgiyle baðlýlar. Torunlar dedelerine tutkuyla baðlýlar. Dedeleri, çocuklarýna gösteremediði tüm þefkati onlara veriyor var gücüyle... Daha önce kýrdýðý iki minik kalbin yavrularýna sevgiyi yaþatarak, acýsýný dindirmeye çalýþýyor.
Puan Ver
 Toplam Puan  38  Ortalama  5.43
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007