Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Hikayeler
 
Kral ve Eþleri
 Okunma  1470
 Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralýn dört eþi varmýþ.
Kral en çok dördüncü eþini sever, bir dediðini iki etmez, her þeyin en güzelini, en iyisini ona verirmiþ.
Kral üçüncü eþini de çok severmiþ. Bu güzelliðin bir gün kendisini terk edebileceðinden korktuðu için, onu çok kýskanýr,üzerine titrermiþ.
Kral ikinci eþini de severmiþ. Kendisine karþý her zaman iyi ve sabýrlý davranan eþi, ne zaman bir derdi olsa daima onun yanýnda bulunur, sorunun çözümünde ona destek verirmiþ.

Kraliçe olan birinci eþiymiþ kralýn. Onu en çok seven, karþýlýk beklemeden seven,saðlýðýna ve hükümranlýðýna en büyük katkýyý saðlayan bu eþi olmasýna raðmen, kral bu eþini hiç sevmez ve onunla hiç ilgilenmezmiþ.

Bir gün kral ölümcül bir hastalýða yakalanmýþ.

Yakýnda öleceðini anladýðý ve öldükten sonra yalnýz kalmaktan çok korktuðu için, eþlerinden hangisinin ölüm yalnýzlýðýný kendisi ile paylaþmak isteyebileceðini öðrenmek istemiþ.

En çok sevdiði dördüncü eþine, "Ölüm yolculuðunda bana eþlik etmek ister misin?" diye sorduðunda, aldýðý yanýt kalbine bir býçak gibi saplanan, kýsa ve net, "Mümkün deðil!" olmuþ.

"Hayatim boyunca seni sevdim, sen benimle birlikte ölmeyi kabul eder misin?" sorusunu üçüncü eþi, "Hayýr, hayat çok güzel. Sen ölünce ben yeniden evleneceðim." diye yanýtlamýþ ve kral bir kez daha yýkýlmýþ.

"Her sorunumda, her zaman yanýmda olan, bana yardim eden sendin. Bu sorunumda da bana yardýmcý olur musun?" sorusuna karþý, ikinci esinden, "Bu sorunun için bir þey yapamam. Olsa olsa sana mezarýna kadar eþlik eder, güzel bir cenaze töreni yaptýrýr ve yasýný tutarým." karþýlýðýný almýþ.

Büyük bir hayal kýrýklýðý yaþamakta olan kral birinci eþinin sesiyle irkilmiþ:

"Nereye gidersen git, seninle olurum, seni takip ederim."

"Ah!" diye inlemiþ kral; "Keþke bir þansým daha olsaydý..."
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Aslýnda gerçek Yaþamda hepimiz dört eþliyiz...

Dördüncü eþimiz "vücudumuz"! Onun güzel görünmesi için ne kadar zaman, kaynak ve çaba harcarsak harcayalým, öldüðümüzde bizi terk edecektir.

Üçüncü eþimiz "sahip olduðumuz servet ve statümüz"! Ölür ölmez baþkalarýna yar olacaktýr.

Ýkinci eþimiz "ailemiz ve dostlarýmýz"! Tüm sorunlarýmýzý paylaþtýðýmýz bu kiþilerin en son yapabilecekleri þey, bu dünyadan gözleri yaþlý bizi uðurlamak olacaktýr.

Ve birinci eþ... "ruhumuz"!
Puan Ver
 Toplam Puan  46  Ortalama  5.75
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007