Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Gzellik
Kadnca
 
> Jenital bölgelerin estetiði
Cinsel organlarýndan þikayetçi kadýn ve erkeklerin bazý sorunlarýna ameliyatla çözüm bulmak mümkün.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

 	

Cinsel organlarýndan þikayetçi kadýn ve erkeklerin bazý sorunlarýna ameliyatla çözüm bulmak mümkün.

Ýnsanlarý jenital bölgelerini veya daha doðru ifade ile birincil cinsel organlarýný deðiþtirmeye yönelten dürtü nereden kaynaklanmaktadýr? Bu soruya kadýn ve erkek için ayrý ayrý cevap verilebilir.

Kadýnlarýn jenital bölgelerinde karþýlaþýlan sorunlarýn baþýnda anormal büyük ve sarkýk iç dudaklar, doðum sýrasýnda yapýlan kesiye baðlý yara izleri ve fazla doðum sonrasýndaki vajina geniþlemeleri gelmektedir.

Bu tür deðiþiklikler sýk sýk hem iþlevsel hem de estetik görünüm þikayetlerine yol açmasýna raðmen bunlarýn üzerinde çok az konuþulmaktadýr. Bu çoðunlukla utanç duygusundan, bazen de çare olmadýðý düþüncesinden kaynaklanýr.

Bunlarýn içinde, kadýnýn jenital organýnýn iç dudaklarýnýn aþýrý derecede büyük ve sarkýk olmasý en sýk rastlanan sorundur.

Ýç dudaklarýn ana iþlevi vajinayý yabancý cisimlere ve mikroorganizmalara karþý korumak, salgýladýðý sývýlar vasýtasýyla vajinanýn kurumasýný önlemektir. Ýç dudaklarý büyük olan kadýnlar günlük yaþamýnda fiziksel ve psikolojik açýdan birçok sorunla karþýlaþabilirler. Dar pantolon giymekte veya uygun mayo bulmakta güçlük çekebilir, bisiklete binerken sýkýþma ve ezilmeden dolayý rahatsýz edici aðrýya maruz kalýrlar. Ýdrar yaparken ve hijyenik bakým zorluðunda yaþadýklarýný çoðu zaman utanç duygusundan dolayý anlatamazlar.

Aslýnda iç dudaklarýn küçültülmesi iþleminde düþük riskli ve çabuk sonuç alýnabilen küçük cerrahi giriþimler söz konusudur. Genellikle lokal anesteziyle küçültme ameliyatý yapýlmasýna raðmen benim tercihim bu tür ameliyatlarý, hastayý stresten kurtarmak için, genel anesteziyle gerçekleþtirmektir. Fazla olan deri ve deri altý dokusu önceden ölçülüp planlanan biçimde dudaklarýn orta kesiminde üçgen þeklinde çýkartýlýr, dudaklarýn hissi ve doðal biçimi korunarak normal büyüklüklerine indirilir, görünümü güzelleþtirilir ve ameliyat sonrasýnda hasta evde tedavi edilir.

Ameliyattan sonra seks hayatý normal þekilde devam edebilir

Bunun aksi yönde kiþiyi rahatsýz eden ve estetik açýdan problem yaratan dýþ dudaklarýn küçük olmasý durumunda, kiþinin kendi yað dokusu enjekte edilerek dýþ dudaklarý büyütmek ve dolgun hale getirmek mümkündür.

Doðum sýrasýnda yapýlan, vajinayý aþaðýya doðru bir kesiyle geniþleterek çocuðun çýkýþýný kolaylaþtýran ve istemsiz yýrtýklarý önleyen iþlem sonucu yara bölgesinde büzülmeler oluþabilir ve vajina giriþi daralabilir ki bunlar doðum sýrasýnda uygulanan kesinin bazen kötü iyileþmesi sonucu oluþmuþ þekil bozukluklarýdýr. Vajina giriþinin altýnda bulunan bu tür gerilmeler cinsel birleþmede þiddetli acýya neden olabilir ve çiftin seks yaþamýnda ciddi sorunlara yol açabilir. Burada benim de uyguladýðým "butterfly plasty" denilen küçük bir iþlemle cinsel birleþmeyi kabusa dönüþtürebilen sorun ortadan kaldýrýlabilir.

Bu ameliyatlardan sonra hasta üç-dört hafta içerisinde tekrar spor yapabilir ve cinsel yaþamýný normal bir þekilde devam ettirebilir.
Fazla sayýda doðumlardan sonra aþýrý geniþlemiþ vajinayý ameliyatla düzeltmek ve daraltmak da mümkündür. Vajinal yolla rahim çýkarma ameliyatlarý esnasýnda vajina arka duvarýnýn daraltýlmasý iþlemi genellikle kadýn doðum uzmanlarý tarafýndan sýklýkla uygulanmaktadýr.
Erkeklerin ise penisleriyle ilgili baþlýca üç sorunlarý vardýr. Doðumdan kaynaklanan bozukluklarý bir kenara býrakacak olursak penis ya kýsadýr, ya incedir ya da seks sýrasýnda sertleþmez. Seks sýrasýnda erkek için önemli olan, penisin büyüklüðü veya küçüklüðü deðil iþlevidir. Yine de birçok erkek penisinin küçüklüðünden þikayet eder. Avrupa'da yapýlan bir araþtýrmada erkeklerin yüzde 65'inin daha büyük penise sahip olmayý arzuladýðý, bunlardan yüzde 5'inin büyütme ameliyatý istediði tespit edilmiþtir.

Muayeneden sonra penis protezi ile çözüm bulunabilir

Günümüz plastik cerrahisinde ameliyatla penis büyütme ve penis uzatma mümkündür. Ýnce penisleri "lipofilling" denilen yaðla doldurma yöntemi ile kalýnlaþtýrmak mümkünse de bu, enfeksiyon ve his bozukluðu gibi komplikasyonlara yol açabileceði için riski yüksek bir ameliyattýr.
Penisin dibindeki bað dokusunun kesilerek penisin aþaðý doðru sarkýtýlmasý gözle görülebilen uzama, büyüme etkisi saðlasa da ereksiyon halindeki bir penisin istikrarlý durmamasý çok düþündürecek bir komplikasyondur.

Ereksiyon problemi olan, baþka bir ifadeyle iktidarsýz erkeklerde yeterli fizyolojik ve psikolojik muayenelerden sonra penis protezi ile bu sorunlara çözüm bulunabilir. Yakýn zamana kadar kullanýlan iki bölmeli sert silikon protezleri, devamlý ereksiyon dezavantajýndan dolayý, günümüzde yerini bir sübap ve bir pompasý bulunan iki boru þeklindeki silikondan oluþan protez sistemine býrakmýþtýr. Kiþi seks sýrasýnda pompa vasýtasýyla protezi þiþirmekte ve daha sonra sübapla tekrar indirebilmektedir.
    BlueSash.NET 2001-2007