Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Gzellik
Kadnca
 
> Daha güzel olabilirsiniz!...
Sýrf sivilceleri yüzünden hoþlandýðý çocuða ilgisini belli edemeyen bir arkadaþým vardý. Bu haliyle kimsenin ondan hoþlanmayacaðýný sanýrdý. "Görmüyor musun, onun da sivilceleri var ve sen ondan hoþlanýyorsun" desem de fayda etmezdi. Ama diðer yandan bu durumu deðiþtirmek için çaba da sarf etmezdi.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Sýrf sivilceleri yüzünden hoþlandýðý çocuða ilgisini belli edemeyen bir arkadaþým vardý. Bu haliyle kimsenin ondan hoþlanmayacaðýný sanýrdý.

Sýrf sivilceleri yüzünden hoþlandýðý çocuða ilgisini belli edemeyen bir arkadaþým vardý. Bu haliyle kimsenin ondan hoþlanmayacaðýný sanýrdý. "Görmüyor musun, onun da sivilceleri var ve sen ondan hoþlanýyorsun" desem de fayda etmezdi. Ama diðer yandan bu durumu deðiþtirmek için çaba da sarf etmezdi. Týpký arkadaþým gibi, kendimizi sivilcelerden, çilerden ya da benlerden ibaret hissettiðimizde, etrafýmýzdakilerin de bizi bu þekilde algýlayacaklarýný düþünmemiz kaçýnýlmaz olur.

Çözüm

1-Sivilce, siyah nokta, leke, ben... Sorun her ne ise "onun üstesinden nasýl gelirim"in cevabýný ara. Bu konuda yapýlacak en doðru hareket, bir dermatologa baþvurmak. Böylece cildini daha iyi tanýyacak, uzman tavsiyesiyle kullanacaðýn ürünler sayesinde sorununla çok daha kolay baþa çýkabileceksin.

2-Sabýrlý olmak, sorununun üstesinden gelmenin birinci kuralý! Örneðin hafta boyu el sürmediðin sivilcelerini, dayanamayýp "geçmiyor" diye yolmaya baþlarsan, iyileþme sürecini engellemiþ olursun.

Boy kýsalýðý

Özellikle kýsa boylu olmak, biz kýzlarýn en büyük takýntýsý. 1.70'i geçmedikçe boy uzunluðumuzu yeterli görmüyoruz. Oysa kabul etmeliyiz ki, regl olana kadar süren hýzlý büyüme süreci, regl sonrasýnda yavaþlýyor. Ve bundan sonra genlerimizin el verdiði ölçüde boyumuz uzuyor.

Çözüm

1-Genelde kapalý ve açýk kýrýklarda, kol ve bacak eðriliklerinin düzeltilmesinde kullanýlan "Ýlizarov Tekniðinden, günümüzde boy uzatmada da yararlanýlýyor. Ancak bu, ciddi ve zorlu bîr cerrahi iþlem. Sence, buna deðer mi?
Konu ile ilgili daha fazla bilgi Ýçin týkla: www. ilizarov.com

2-Lise 2'de boyu ancak 1.50 cm civarýnda olan bir arkadaþým vardý. Sýnýfýmýzýn en en kýsasý olmasýna raðmen, içimizde en neþeli de oydu. Okulun folklor, tiyatro gibi tüm aktivitelerine katýlýr, hiçbir faaliyeti kaçýrmazdý. Biz, sivilce, siyah nokta gibi kýzsal sorunlarýmýzdan söz ederken, o yanýmýza gelir, "Boþ verin þimdi bunlarý, 2 C'ye gelen yakýþýklýyý gördünüz mü? diye ilgimizi baþka yöne çekerdi. yani bedeninizle barýþýk olun. Bu konuda psikologlarda beden imajýmýzý sevdiðimiz zamansorunlarýn üstesinden gelebileceðimizi söylüyorlar.

Saçlar

Sabah okula gitmeden evde, okula gidince tuvalette, ayna karþýsýnda saçýmýza þekil vermek için harcadýðýmýz zaman hiç de az deðildir. saçlarý kývýrcýk olanlar kabarmasý ve elektriklenmesinden, saçlarý düz olanlar kafalarýna yapýþýk durmasý ve cansýz görünmesinden þikayet ederler. Ve genelde kývýrcýk saçlýlar düze, düz saçlýlar da kývýrcýða özenirler. Oysa asýl önemli olan, saðlýklý görünen ve kolay þekil alan saçlar deðil midir!

Çözüm

1-Saçlarýn þekle girmemesinin en önemli nedeni, nemsizlik, yaðlanma, uçlardaki kýrýklar gibi saç sorunlarýdýr. Bu sorunlardan kurtulmak için saç problemlerinin ne olduðunu tespit edip uygun ürünleri seçmelisin.

2-Kývýrcýk saçlar için bukleleri canlandýran, düz saçlar için pürüzsüz düzlük saðlayan ürünler ile artýk onlarý þekle sokmak çok daha kolay.

Kilolar

3, 5, 8, 15, 20... Vermek istediðimiz kilogramlar farklý olsa da kilo sorunu birçoðumuzun baþlýca takýntýlarýndan... Ancak bu soruna diðerlerine oranla daha önemli, çünkü hem fazla kilolar hem de onlardan kurtulmak için yapýlan kulaktan dolma diyetler, ciddi saðlýk sorunlarýna yol açabiliyor.

Çözüm

1-Öncelikle bir diyetisyene baþvurmalýsýn. Özel muayene sonrasý saðlýk durumumuza, yaþam þeklimize en uygun diyet programýný ancak bir diyetisyenden öðrenebiliriz

2-Olmasý gereken saðlýklý kilonu öðrenmek için, boyundan 107 sayýsýný çýkart. (Örnek: 1.60 cm boy için, 160 - 107 - 53 kg) Bundan bir iki ki lo fazla ya da az olabilirsin; bu, hiç sorun deðil. Ama 5-6 kilo fazla ya da az kilon varsa, buna göre öðünlerini ayarlamalýsýn.

Ýþte Diyetisyen Âþkýn Yüksel'in, herkesin kolayca uygulayabileceði önerileri:

a-Üç öðün yemek mutlaka yemeli ara öðünler de almalýsýn. Her öðünde protein, vitamin ve karbonhidrattüketmeli, ara öðünlerde meyve yada havuz, salatalýk gibi sebzeleri çið yemelisin.

b-Aðzýndaki lokmayý en az 25 kez çiðne. Böylece doyma hissini algýlayabilirsin.

c-Kilon ve boyun arasýndaki orangayet normal, ama sen geniþ basenlerinden þikayetçisin. Bu durumda basen bölgeni çalýþtýran egzersizler yapmalýsýn.

d-Her gün bir saat yürü, koþ, jimnastik yap; kýsacasý bol bol hareket et! Kalça, göbek fazlalýklarý için özel egzersizler yapmayý da Ýhmal etme.

e-Her gün en az 2.5 it su Ýç.

f-Kilonu düzenli olarak takip et. Her hafta tartýl. Eðer gittikçe kilonun arttýðýný görüyorsan, öðünlerindeki yemek miktarýný azalt (dört dilim ekmek yiyorsan, Ýki dilim yemeye baþla), daha fazla hareket et.

Estetik Kaygýlar

Burnum kemikli, dudaklarým ince, kulaklarým kepçe... Estetik kaygýlarla ilgili sorunlarýmýz bitmiyor. Fabrikasyon olmadýðýmýz Ýçin hepimizin yüzünde bize özel, soya çeken, beðendiðimiz ya da beðenmediðimiz birçok özellik var. Eðer bunlardan birine kafayý takmýþsak, vay onun haline! Bu durumda kendimizi sadece kemikli bir burun ya da Ýnce bir dudak olarak görmek içten bile deðildir. Oysa bu tür yaklaþýmlardan vazgeçip "çirkin" organýmýzý, bedenimizin karakteristik özelliði olarak kabul etmek ve bunu artýya çevirmek elimizde. Buna bir de iyi makyaj tekniklerini ekledik mi, kim tutar bizi!

Çözüm

1-Makyaj yapmaya baþlamadan önce, yüzünde, beðendiðin ve beðenmediðin yanlarý düþün. Beðenmediðin yönlerini geri plana atmak için koyu renk pudra ve fondöten kullan. Diðer bölgeleri, açýk ya da ten rengi pudra ve fondötenle Ön plana çýkart. Örneðin kemikli bir burnun varsa, kemik üzerine koyu renk fondötenle gölgeleme apabilirsin.

2-Ýnce dudaklarýn varsa, daha kalýn görünmesi için açýk renk rujlarý tercih etmelisin.

3-Küçük gözlerin için, açýk ve ýþýltýlý farlarý kullanabilirsin.

4- Hiç makyaj yapmadan da dikkat çekebilirsin. Saðlýklý ve pýrýl pýrýl görünen bir cilt ve havalý saçlarla bunu baþarmak mümkün. Tarzýna uygun þýk kýyafetlerini de üzerine geçirdin mi, olay bitmiþtir!

Selülit

Dengesiz beslenme, hareketsizlik, aþýrý kafein tüketimi, az su Ýçme gibi nedenlerle bacak ve kalçalarda oluþan, portakal kabuðu görünümü olarak adlandýrýlan selülit, özellikle yaz aylarýnýn en büyük kabusu. Bu kabusun sona ermesi tamamen bize baðlý.

Çözüm

1-Fast food tarzý beslenmeyi býrakmalý, abur cubur tabir edilen zararlý atýþtýrmalarý minimuma indirmelisin. En doðrusu bîr diyetisyene baþvurup birlikte sana uygun beslenme programýný çýkartmak. Ayrýca selülitin en iyi dostu tuzu kendine düþman edinmelisin

2-Günde en az 2 it. su tüketmelisin.

3-Hergün yapacaðýn hýzlý ve tempolu yürüyüþler, dolaþým sistemini harekete geçirecektir.

4-Ýlk üç maddeye dikkat edip selülit önleyici bakým ürünlerinden de önerilen miktar ve biçimde kullanýrsan, sorunundan büyük ölçüde kurtulabilirsin.
Kaynak: Hürriyetim
    BlueSash.NET 2001-2007