Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadýnca
  Ýliþki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Saç
  Saðlýk
  Yaþam
  Anne Çocuk
 
Evlilik
Kadýnca
 
> Evlilik geleneði
Düðünlerin kurallarý, asýrlarýn izlerini taþýr. Çoðumuzun bilmeden uyguladýðý evlilik geleneklerinin aslýnda tahmin ettiðimizden farklý açýklamalarý vardýr.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdýr

 	

Düðünlerin kurallarý, asýrlarýn izlerini taþýr. Çoðumuzun bilmeden uyguladýðý evlilik geleneklerinin aslýnda tahmin ettiðimizden farklý açýklamalarý vardýr.

Neden damat gelini öper?

Gelini öpmek eskiden evlilik anlaþmasýnýn mühürü olarak kabul edilirmiþ. Ayný zamanda gelinin ruhundan bir parçanýn damada, damadýn ruhundan bir parçanýn da geline geçtiðine inanýldýðý için bu gelenek günümüze kadar gelmiþ.

Düðün pastasý niye yapýlýr?

Pasta, verimliliðin ve iyi þansýn sembolü olarak ortaya çýkmýþtýr. Eski dönemlerde düðün törenlerinin sonunda gelinin baþýnda bir ekmek kýrýlýrmýþ. Buðdayýn, kadýn doðurganlýðýný temsil ettiði kabul edilirmiþ. Davetliler de, þans getirmesi için ekmek kýrýntýlarýndan alýrlarmýþ. 17. yüzyýlda bir Fransýz aþçý, bu ekmeðe daha güzel bir þekil vermeye karar vermiþ ve ilk düðün pastasýný ortaya çýkarmýþ.

Gelinler neden beyaz giyer?

Beyaz, Romalýlar zamanýndan beri kutlamalarýn rengi olarak kabul edilir. 20. yüzyýlýn baþýnda, bu renk masumiyetin ve temizliðin sembolü olmuþtur. Günümüzdeyse beyaz yine saflýðýn ve temizliðin rengi. Ama artýk baþka renkleri tercih edenler de var.

Düðün sonunda neden çiftin üzerine pirinç atýlýr?

Bütün kültürlerde, pirinç bolluðun sembolü olarak kabul edilir. Bazý ülkelerde gelinler, ellerinde baþak dallarý taþýr... Konuklar da, þans getirmesi için bunlardan alýr.

Neden düðünün sonunda gelin buketi havaya fýrlatýlýr?

Gelinin fýrlattýðý buketi yakalayan kiþinin þanslý olduðuna ve kýsa bir süre içinde evleneceðine inanýlýr.

Hristiyan düðünlerinde nedimeler neden bir örnek giyinir?

Bu, Romalýlar'dan kalma bir gelenek. Bazý kötü ruhlarýn, gelinle damadý lanetleyeceðine inanan Romalýlar, bu lanetleri yanýltmak için düðüne þahitlik edecek kiþilerden bazýlarýnýn gelin ve damada benzer giyinmelerini istermiþ. Ayný geleneðe daha sonra kilise düðünlerinde de devam edilmiþ.

Neden yüzük sol ele takýlýr?

Çok eski çaðlarda týp ile ilgili araþtýrmalar yapan ilk bilim adamlarý, bu parmaktan kalbe doðru, kesintisiz uzanan bir damar olduðuna inanýrlarmýþ. Bu yüzden de evliliðin sembolü olan yüzüðün bu parmakta taþýnmasý, o çaðlardan günümüze uzanan bir gelenek olmuþ.
    BlueSash.NET© 2001-2007