Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Evlilik
Kadnca
 
> Benimle ve ailemle evlenir misin aþkým?
Evlilik, sadece bir kadýnla bir erkeðin hayatýný birleþtirmesiyle sýnýrlý deðildir. Gençler, birbirleriyle evlenmeyi kabul ettikleri zaman, eþlerinin aileleriyle de aralarýnda bir bað kurulmasý gerektiðini unutmamalýlar.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Evlilik, sadece bir kadýnla bir erkeðin hayatýný birleþtirmesiyle sýnýrlý deðildir. Gençler, birbirleriyle evlenmeyi kabul ettikleri zaman, eþlerinin aileleriyle de aralarýnda bir bað kurulmasý gerektiðini unutmamalýlar.

Evlilik, sadece bir kadýnla bir erkeðin hayatýný birleþtirmesiyle sýnýrlý deðildir. Gençler, birbirleriyle evlenmeyi kabul ettikleri zaman, eþlerinin aileleriyle de aralarýnda bir bað kurulmasý gerektiðini unutmamalýlar.

Aman ne güzel... Rüyalarýnýzýn erkeðiyle evlenmek üzeresiniz. Ýki tarafýn aileleri birbirleriyle tanýþtýlar. Niþan yüzükleri takýldý. Nikah, düðün hazýrlýklarý baþladý. Müstakbel eþinizle birlikte yaþayacaðýnýz ev de hazýr. Hatta bu evin eþyasý yerleþtirildi bile.

Kýsacasý her þey mükemmel. Doðrusu bundan iyisi can saðlýðý! Ama unutmayýn, madalyonun öbür yüzü de var. Kendinizi dünyanýn en mutlu kadýný ilan etmeden önce, biraz düþünün.

Her güzel þeyin, bir de hoþa gitmeyecek yaný olabilir. Evlilikte de her þey yolunda giderken beklenmedik sorunlarla karþýlaþabilirsiniz.

Þunu hiç unutmayýn: Aileler, çocuklarýnýn evlenmek istedikleri kiþilerde mutlaka bir kaç kusur bulurlar.

Özellikle annelerin gözünde evlatlarý herkesten üstündür. Ve bu üstün gençlere layýk eþin bulunmasý çok zordur , hatta imkansýzdýr. Eþlerin balayýndan sonra yüzyüze gelecekleri en önemli gerçek, anneler, babalar ve kardeþlerdir.

Bazý gençlere, evlenmek istedikleri kiþilerin aileleri konusunda uyarýda bulunmak isteyenlere þöyle bir kliþeleþmiþ cevap verilir: ‘Ben onun ailesiyle deðil, kendisiyle evleniyorum. Ailesinden bana ne?’

Bu düþünceyle evlilik hayatýna baþlayanlarý acý sürprizler bekler. Kadýn da erkek de, nikah defterini imzalarken, ayný zamanda yeni bir aileyle de içiçe yaþamayý kabul etmiþ demektir.

Bu gerçeði aklýnýzýn bir köþesine yazmadan evliliðinizi baþlatýrsanýz, acý sürprizlerle karþýlaþabilirsiniz.

Anneler devreye girerse fena

Ýki ailenin evlilik yoluyla birbirine yakýnlaþmasý bazan çok büyük sorunlara neden olur. Aileler arasýndaki kültür, gelenek görenek farký, kýsa sürede kendini belli eder. Dünürler, savaþa baþlamaya adeta can atarlar. Her þey, annelerin, kendi çocuklarýnýn üstünlüðünü sýralamalarýyla baþlar.

Birbirlerini çok da iyi tanýmayan iki ailenin uyum içinde örnek bir dostluk kurmasý, taraflarýn isteðine ve çabasýna baðlýdýr. Genellikle kadýnýn ailesi, saldýrýya maruz kalýr. Erkeðin ailesi, kadýnýn ailesine baský yapmak için fýrsat kollar.

Erkeðin annesi, oðlunun evinde kendini bir imparatoriçe gibi hisseder. Geline emirler yaðdýrýr. O evde yapýlan her iþe kusur bulur. Kadýn, kendi evinde, kocasýnýn annesi dahi olsa, baþkasýnýn istekleri doðrultusunda davranmaktan hoþlanmaz.

Kadýnýn ve erkeðin ailesi, evliliðin ilk günlerinden itibaren birbirleriyle rekabete ve iktidar yarýþýna giriþirlerse, olan genç evlilere olur.

Günlerini stres içinde geçiren karý koca da zamanla ailelerinin etkisi altýnda kalmaktan kurtulamazlar.

Aile dikkate alýnmalý

Kadýn da erkek de evlenirken bir gerçeði kabullenmek zorunda. Evlilik sadece bir kadýnla bir erkeðin hayatýný birleþtirmesinden ibaret deðildir. Bu birleþmeyle iki aile birbirine akraba olacaktýr. Baþlangýçta bu gerçek dikkate alýnýrsa, ailelerin gençlere fazla karýþmalarý da büyük ölçüde önlenebilir.

Kadýn, ‘ben eve gidiyorum’ dediði zaman, annesiyle babasýnýn yaþadýðý evi kastetmemeli. Erkeðin de ‘bizim ev’ dediði zaman, ailesinin evinden deðil, kendi evinden sözetmesi beklenir.

Ailesinden bu anlamda kopamayan çiftlerin, kendi evlerindeki hayatlarýný da ayrý evlerde oturan aileler kontrol altýnda tutar. Ve o evde kavga, gürültü hiç eksik olmaz.

Genellikle erkeðin annesi, oðlunun evine hükmetmeye meyillidir. Kadýnýn annesi de damadýný hep kendi kocasýyla kýyaslamaya ve gençlerin düzenini eleþtirmeye meraklýdýr. Annelerin saltanatýna son vermek gençlere düþüyor.

Daha da doðrusu, baþtan, annelerin yeni evlilerin hayatýna fazla girmelerine meydan vermemek. Kadýn, kocasýnýn ailesine yeterince saygý göstermeli.

Ama o ailenin koþullarýný kendi evinde sürdüremeyeceðini davranýþlarýyla belli etmeli. Erkek de, eþinin ailesine saygýlý davranmalý.

Eþlerin, en küçük anlaþmazlýklarý, ailelerine anlatýp onlardan yardým istemeye kalkýþmalarý, aileler savaþýnýn kýzýþmasýný saðlamaktan baþka bir iþe yaramaz.

Evlilik, aileler birliðinin bir koludur. Aileler birliði ne kadar uyumlu olursa, evlilikte de sorunlarýn yaþanmasýna da o kadar seyrek rastlanýr. Evlilikte politikanýn büyük önem taþýdýðýný vurgulamak istiyoruz. Ýki yabancý aile, iki yabancý ülke gibidir.

Çýkarlar gereði, bu iki ülkenin uyumlu bir iliþki içinde olmasý gerekir.
    BlueSash.NET 2001-2007