Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadýnca
  Ýliþki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Saç
  Saðlýk
  Yaþam
  Anne Çocuk
 
Cinsellik
Kadýnca
 
> Masturbasyon ayýp mý?
Masturbasyon, kiþinin kendi kendini tatmin etmek, bedenini tanýmak ve kendini mutlu etmek için kullandýðý özel bir yoldur. Vücuduyla oynamak, vücuduna dokunmak ve bazý genital bölgeleri uyarmak çoðu insanýn zevk aldýðý bir þeydir.
Puan Ver
 Toplam Puan  10  Ortalama  10.00
Yazdýr

Masturbasyon, kiþinin kendi kendini tatmin etmek, bedenini tanýmak ve kendini mutlu etmek için kullandýðý özel bir yoldur. Vücuduyla oynamak, vücuduna dokunmak ve bazý genital bölgeleri uyarmak çoðu insanýn zevk aldýðý bir þeydir.

Masturbasyon, kiþinin kendi kendini tatmin etmek, bedenini tanýmak ve kendini mutlu etmek için kullandýðý özel bir yoldur. Vücuduyla oynamak, vücuduna dokunmak ve bazý genital bölgeleri uyarmak çoðu insanýn zevk aldýðý bir þeydir.

Ancak ne var ki toplum, insanlarý bedenleriyle oynamanýn yanlýþ hatta günah olduðuna dair bir bakýþ açýsýyla yetiþtirir. Kimimiz bu mesajlardan nefret ederken kimimiz de hayatýmýzýn doðrularýný bu inanýþa göre kurgularýz. Ancak yapýlan araþtýrmalar masturbasyonun yanlýþ, günah ve utanýlacak bir þey olduðuna dair bakýþ açýsýndan en çok bluð çaðýndaki gençlerin etkilendiðini göstermiþtir. Bu sebeple vücutlarýný keþfetmeye baþlayan gençlerde masturbasyon sýrasýnda ya da masturbasyon sona erdikten sonra huzursuzluk, utanç, iðrenme rahatsýzlýk, kendine acýma, yalnýzlýk ve piþmanlýk duygusu yoðun olarak yaþanmaktadýr.

Ergenliðini tamamladýktan sonra da kadýnýn masturbasyon sonrasý hissettiði bu duygular þiddeti artarak ya da azalarak devam etmektedir. Masturbasyondan psikolojik olarak deðil yalnýzca fiziksel zevk duyan kadýnlarýn sayýsý bir hayli fazladýr. 24 yaþýndaki A.Ç. masturbasyonu sevip sevmediði sorulduðunda þunlarý söylüyor:

“Bedenen evet ama psikolojik olarak hayýr. Ergenlik yaþýmda kendimi sýk sýk tatmin ettim ve o zamanlar bundan vazgeçebilmek için dua ediyordum. Fakat vazgeçmediðim için Allah'a beni çarpmamasý için dua ederdim. Çünkü bunu yaparken günahkar olduðumu düþünürdüm. Hatta çoðu kez masturbasyondan sora iðrenç olduðumu düþünür, suçluluk duygusuna kapýlýr, huzursuzluk çekerdim.”

Masturbasyonun kadýnlarda iðrençlik duygusu uyandýrmasýnýn altýnda toplumun kadýna bakýþ açýsýndaki çarpýklýðýn etkisi çok fazladýr. Hangi toplumda olursa olsun kadýn öncelikle doðurganlýðýn simgesidir. Dolayýsýyla üremenin dýþýnda yaþanan bir cinsellik kadýnýn sapýklýðýnýn bir göstergesi olarak kabul edilir. 32 yaþýndaki S.T'nin bu konuya yanýtý ise þöyle:

“Evet masturbasyondan çok hoþlanýyorum. Ancak psikolojik yönden pek emin deðilim. Aslýnda pis bir þey yaptýðým duygusuna kapýlmýyorum ama sapýk olduðum korkusunu uzun yýllar hissettim. Sonra kendi bedenimle oynamanýn kimseye zarar vermediðini ve beni kimsenin görmediðini düþünerek bu korkudan kurtuldum.”

Betty Dodson “Masturbasyonun Özgürleþtirilmesi” adlý kitabýnda kendi kendini tatmin etmenin cinsel yaþamýn baþlýca öðelerinden biri olduðuna deðinmiþtir. Masturbasyonun cinselliðin kökü olduðunu ifade eden Dodson primatlarýn çocukluktan beri masturbasyon yaptýðýný söylemiþtir.

Bedenin ve cinselliðin keþfinin henüz çocukluk yýllarýnda baþladýðýna bir çok anne-baba çocuðunun kendi vücuduna dokunduðunu görererek tanýk olmuþtur. Ancak o sýralarda vücuda dokunularak alýnan zevkin masturbasyon olduðunu kiþi ancak cinselliði öðrendikten sonra kavrayabilir. Ayrýca masturbasyonun nasýl yapýldýðý, ne olduðu ve ne olmadýðý da kiþinin kendi kendine keþfettiði bir þeydir. Ailelerin büyük çoðunluðu cinsellik konusunda çocuklarýyla konuþmamayý tercih etmektedir. Hatta kimi gençler annelerinin kendilerini masturbasyon yaptýðý sýrada yakalayýnca, cinsel organýna iðne yaptýracaðý gibi cezalarla korkuttuðundan bahsetmiþtir.

“Kendimi ilk olarak ilkokul çaðýna gelmeden tatmin ettim. Oyuncak ayýmý bacaklarýmýn arasýnda sýkýþtýrýp üzerinde gidip geliyordum. Ancak bunun masturbasyon olduðunu bilmiyordum. Birgün annem bunu farkettiðinde beni doktora götüreceðini ve iðne yaptýracaðýný söyledi. O kadar korktum ki 15 yaþýma gelene kadar bir daha bedenime hiç dokunmadým.” Ç. S. 51 yaþýnda.

Gerek erkek gerekse kadýn için bedeni tanýmanýn en önemli yolu olan masturbasyon tabu olma özelliðini hâlâ koruyor. Ancak baskýlara, yasaklara raðmen cinsel yaþamýn ve cinsel birlikteliklerin saðlýklý ve mutlu yaþanmasý, bedensel ihtiyaçlarýn karþýlanmasý, bedenin keþfedilmesi için masturbasyonun sapýklýk ve utanýlacak bir þey olmadýðý yavaþ yavaþ anlaþýlmaya baþlanýyor.
    BlueSash.NET© 2001-2007