Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Anne - ocuk
Kadnca
 
> Gebelikte beslenme
Anne adaylarýnýn saðlýklý ve dengeli beslenmeye özen göstermeleri gerekiyor. Ancak bunu çok yemek olarak algýlamamak gerekir. Çünkü gebelik döneminde çok fazla yemek de bir takým sakýncalar doðuruyor.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Anne adaylarýnýn saðlýklý ve dengeli beslenmeye özen göstermeleri gerekiyor. Ancak bunu çok yemek olarak algýlamamak gerekir. Çünkü gebelik döneminde çok fazla yemek de bir takým sakýncalar doðuruyor.

Anne adaylarýnýn saðlýklý ve dengeli beslenmeye özen göstermeleri gerekiyor. Ancak bunu çok yemek olarak algýlamamak gerekir. Çünkü gebelik döneminde çok fazla yemek de bir takým sakýncalar doðuruyor. Uzmanlara göre olaðanüstü durumlar dýþýnda saðlýklý bir kiþinin almasý gereken günlük kalori miktarý 2 bin 500- 3 bin kaloridir, gebe kadýnlarýn ise ihtiyacý olan miktar normalden 300 kalori daha fazladýr. Ideal olan, gebelik döneminde 11-12 kilo almak. Zaten, bu miktarýn yaklaþýk 7 kilosu zorunlu olarak alýnýyor ve doðum sýrasýnda geri verilyor. Çok yemek ne kadar zararlýysa, gebelikte kilo almamak için gerekenden az yemek de o kadar zararlýdýr en iyisi doktor kontrolünde, dengeli bir beslenme programý izlemektir.

Az ama sýk yiyin
Gebelik döneminde çok deðil, dengeli beslenmek gerekiyor. Günlük beslenme ihtiyacý öðün sayýsý artýrýlarak yayýlmalý. Kilo endiþesiyle þeker ve karbonhidratlar gibi gýdalardan kaçýnmak sakýncalý. Vücudun bunlara da ihtiyacý var. Her türlü gýdadan, doktor kontrolünde ve uygun miktarlarda alýnmalý. Ancak, vitamin yönünden zengin gýdalara biraz daha fazla aðýrlýk verilmeli. Bebekler ihtiyacý olan her türlü maddeyi annenin vücudundan elde ederler. Eðer bu maddeler annede azsa bebek kendi ihtiyacýný alýr, ama anne güçsüz kalýr. Bu yüzden gerekli gýdalarýn alýnmasý ve saðlýklý kilo alýþýnýn saðlanmasý çok önemlidir.

Vitaminler
Özel durumlar dýþýnda gebelik sürecinde düzenli vitamin kullanýmý gerekmez. Çünkü bu vitaminlerin tümü düzenli beslenme yoluyla alýnabilir. Ayrýca A vitamini gibi bazý vitaminlerin fazlasý da zararlý olabilir. Ancak erken gebelik döneminde bulantý ve kusmadan kaynaklanan beslenme yetersizliði varsa vitamin alýnabilir.

Demir
Demir içeriði yüksek besinlerle beslenseniz de gebelikte ihtiyaç duyduðunuz demiri alamayacaðýnýz için belli bir haftadan sonra (genellikle gebeliðin ikinci yarýsýndan itibaren) düzenli olarak demir içeren ilaçlar kullanmalýsýnýz. Alacaðýnýz demirin bebeðinizin demir depolarýnýn oluþmasýnda çok önemlidir.

Bol sývý almak önemli
Suyu ve sývý içeren gýdalarý gebelik öncesi döneme göre daha fazla miktarlarda almanýz kabýzlýk yaþamanýzý engellemeye yardýmcý olacak ve özellikle yaz aylarýnda halsizlik þikayetlerinizin azalmasýný saðlayacaktýr. Ýdrar renginizin açýk sarýdan daha koyu sarý bir renkte olmasý (idrar yolu enfeksiyonunuz yoksa) sývý alýmýnýzýn yetersiz olduðunun habercisidir. Gebelikte vücudun sývý miktarý artar ve kan hacmi yaklaþýk %50 oranýnda geniþler. Amnios sývýsý da yaklaþýk olarak üç saatte bir tümüyle yenilenir. Bu nedenle anne adayýnýn vücudundaki sývý dengesi çok önemlidir. Anne adaylarýnýn günde en az iki litre sývý almalarý gerekir.

Kahve ve çay
Kahve içme alýþkanlýklarýnýzý tekrar gözden geçirmelisiniz. Günde bir fincan ya da maksimum iki fincan kahvenin olumsuz bir etkisi olmamasýna karþýn daha fazla miktarlarda vücuda giren kafein, dolaþým sisteminizin olumsuz etkilenmesine ve uykusuz kalmanýza neden olabilir. Dahasý, yüksek miktarlarda kafeinin (günde 10 fincan ya da daha fazla) düþük, erken doðum ya da bebekte geliþme geriliði yaptýðýna dair bazý çalýþmalar bulunmaktadýr. Kafein içeren diðer sývýlar (kolalar, çeþitli çaylar) için de ayný öneriler geçerlidir.

Alkol
Alkol bebek üzerinde geliþimsel kusurlar yaratabilen bir madde olduðundan ve bu kusurlarý yaratan günlük dozun alt sýnýrý belirlenemediðinden, gebelikte kullanýlmamasý gerekir.

Sigara
Bilinçli bir anne adayýnýn gebelik döneminde sigaradan ve sigara içilen yerlerden tümüyle uzak durmasý gerekir. Çünkü, bigara verdiði tüm zararlarýn dýþýnda iþtahý da kesen maddeler içerir.
    BlueSash.NET 2001-2007