Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadýnca
  Ýliþki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Saç
  Saðlýk
  Yaþam
  Anne Çocuk
 
Saðlýk
Kadýnca
 
> Kanser tedavisinde yeni baþarý!
Çiçek virüsünün genetiðini deðiþtiren bilim adamlarý, kanser tedavisinde, saðlýklý dokuya zarar vermeden tümörlere karþý baþarý elde etti.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdýr

Çiçek virüsünün genetiðini deðiþtiren bilim adamlarý, kanser tedavisinde, saðlýklý dokuya zarar vermeden tümörlere karþý baþarý elde etti.

Sonuçlarý Nature dergisinde yayýmlanan araþtýrmada, Amerikalý ve Kanadalý bilim adamlarý, ineklerde çiçek hastalýðýna neden olan vaccinia virüsünde genetik deðiþiklik yapýp, farklý kanser türlerine yakalanmýþ hastalarýn kan dolaþýmýna bu virüsü enjekte etti. Virüslerin sadece kanser hücrelerine girdiði, saðlýklý dokunun hiç zarar görmediði, ciddi baðýþýklýk sistemi tepkilerinin oluþmadýðý tespit edildi.

Bilim adamlarý, JX-594 olarak adlandýrdýklarý onkolitik virüsü, tedavilere cevap vermeyen, metastaz oluþmuþ, ileri safhadaki 23 kanser hastasýnýn kan dolaþýmýna farklý dozlar halinde enjekte etti. On gün sonra hastalarýn tümör ve saðlýklý dokularýný inceleyen bilim adamlarý, en yüksek doz virüs verilen 8 hastadan 7'sinde virüsün tümör içerisinde çoðaldýðýný gördü. Saðlýklý dokularda ise virüse rastlanmadý. En aðýr yan etki olarak, bir gün bile sürmeyen, hafif-orta þiddette grip belirtileri ortaya çýktý.

Yüksek doz virüs verilen 8 hastadan 6'sýnda ilerleyen haftalarda tümörün büyümesi yavaþladý.

Bilim adamlarý, sadece bir kez virüs verilmesiyle ortaya çýkan bu sonucun çok cesaret verici olduðunu belirtti. Araþtýrmanýn henüz birinci safhada olduðunu kaydeden bilim adamlarý, dozun birden fazla kez verilebileceðini, virüsün içerisine, tümörün yok edilmesine yardým edecek genlerin de yerleþtirilebileceðini tahmin ediyor.

    BlueSash.NET© 2001-2007