Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Salk
Kadnca
 
> Evlilikten yoruldum diyen soluðu mahkemede alýyor
En sýk rastlanan boþanma gerekçesi olan ‘þiddetli geçimsizlik’ yerini ‘evlilik yorgunluðu’na býraktý. Uzmanlar evlilik yozlaþmasýnýn boþanmalarda belirleyici faktör olduðunu açýkladý.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

En sýk rastlanan boþanma gerekçesi olan ‘þiddetli geçimsizlik’ yerini ‘evlilik yorgunluðu’na býraktý. Uzmanlar evlilik yozlaþmasýnýn boþanmalarda belirleyici faktör olduðunu açýkladý.

Yoðun iþ temposunun artýþý, evle ilgili konularda adaletsiz iþ daðýlýmý, birlikte az zaman geçirme, stres, kaygý ve görüþ ayrýlýklaevliliði yorup boþanmalara neden oluyor. REEM Nöropsikiyatri Merkezi kurucusu Dr. Mehmet Yavuz, geçmiþte bir numaralý boþanma sebebi olarak karþýmýza çýkan ‘þiddetli geçimsizliðin’  yerini son zamanlarda evlilik yozlaþmasý olarak tanýmlanan ‘evlilik yorgunluðuna’ býraktýðýný açýkladý. Evlilik yorgunluðunda belirleyeci faktörün çiftlerin arasýndaki eðitim uyumu olduðunu söyleyen Dr. Mehmet Yavuz, “Eðitim uyumu varsa genelde sorun çýkmýyor. Çünkü eðitim uyumu olduðunda çiftler birbirini anlayabiliyor. Birçok þeyi tartýþýp paylaþabiliyor. Her þeyden önemlisi konuþabiliyorlar. Konuþan bir çiftin evlilik yorgunluðuna girmeleri oldukça zordur” dedi.

Teknoloji ve hizmetçi aileye düþman

Evlilik yorgunluðuna neden olan etkenlerden biri de eþlerden her ikisinin de çalýþýyor olmasý. Dr. Mehmet Yavuz bu konuda þu açýklamayý yapýyor: “Çalýþan kadýnlar evine vakit ayýrdýðý zaman kariyeri tehlikeye giriyor, kariyerine yönelirse evini ihmal ediyor. Nitekim çalýþan kadýnlarda boþanmalar 6 kat daha fazla. Bunun yanýnda yüksek teknolojili geniþ evler de evliliði tehlikeye sokuyor. Ayrý odalarda bilgisayar oynayýp televizyon seyreden çiftler yalnýzlaþýyor.  Öte yandan evlerinde hizmetçi ya da bakýcý olanlarda, olmayanlara göre daha çok evlilik yozlaþmasý görülüyor. Yemek sonrasý çay sohbetleri, akraba ziyaretleri ise  evliliði pekiþtirebiliyor.

Bir yastýkta 40 yýl mutlu geçirmenin sýrrý

 Saðlýðýnýzýn, ailenizin, çocuklarýnýzýn, dostlarýnýzýn deðerini bilin. Hayat düz bir çizgi deðildir. Ýniþli çýkýþlýdýr. Baþarýsýzlýklarýn da doðal olduðunu kabul edin.

 Mutluluðunuz için araya hedef koymayýn. Mutluluk hedef deðil uzun bir yolculuktur ve her an yaþanacak bir duygudur. Bunun için araya engeller koymayýn.

 Çevrenizdeki insanlarýn eleþtirilerine ve önerilerine göre yaþarsanýz, kendiniz için yaþayamassýnýz.

 Kimse hatasýz ve mükemmel olamaz. Her olumsuz þeyi de sözcüklere dökmemek gereklidir.

 Akþam yemekleri haftada 2’ den aza inmiþse evliliðinizde tehlike baþlamýþ demektir. 

 Yardýma muhtaç insanlara birlikte destek olmaya çalýþmak birliktelik duygusunu pekiþtirir. 

 

 

    BlueSash.NET 2001-2007