Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadýnca
  Ýliþki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Saç
  Saðlýk
  Yaþam
  Anne Çocuk
 
Beslenme-Diyet
Kadýnca
 
> Obezitenin dostu televizyon ve cips
Son yýllarda çocuklarda artan obezitenin temelinde hareketsiz yaþam var. Geçmiþte park ve bahçelerde koþturan çocuklar artýk televizyon karþýsýnda fast food yiyor.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdýr

Son yýllarda çocuklarda artan obezitenin temelinde hareketsiz yaþam var. Geçmiþte park ve bahçelerde koþturan çocuklar artýk televizyon karþýsýnda fast food yiyor.

ÇOCUKLUKTA yanlýþ ve dengesiz beslenme alýþkanlýklarý sonucu ortaya çýkan sorunlarýn baþýnda þiþmanlýk gelmektedir. Yaþamýn ilk birkaç yýlýnda yeni yað hücrelerinin oluþum hýzý özellikle fazladýr. Yað depolanmasý hýzlandýkça yað hücrelerinin sayýsý da artar. Þiþman çocuklarda yað hücrelerinin sayýsý çoðu kez normal çocuklardakinin yaklaþýk üç katý kadardýr. Puberteden sonra yað hücre sayýsý yaþam boyu hemen hemen ayný kalýr. Obezitede en önemli faktör hýzlý ve fazla yeme davranýþýdýr. Bugün, toplumlarýn beslenmesinde yaðdan, sukrozdan, sodyumdan zengin, posadan fakir bir diyetin yer aldýðý görülmekte, iþlem görmemiþ gýdalarýn tüketimi giderek azalmaktadýr. Esas problemin, diyetin yað ve karbonhidrat kýsmýndaki dengesizlikten kaynaklandýðý ve beslenme bilgisi ile ilgili olduðu düþünülmektedir. Modern yaþamýn getirdiði beslenme alýþkanlýðýnda kalori ve yað yoðunluðunun fazla oluþu (fast food tarzý beslenme) obezite sýklýðýnýn artýþýnda bir risk faktörüdür. Günde üç ya da daha fazla beslenen ve öðünlerini düzenli tüketen kiþilerde, günde bir ya da iki kez düzensiz beslenen kiþilerden daha az sýklýkta obeziteye rastlanýyor. Sedanter yaþam biçiminin bir uzantýsý obezitedir. Obezite genellikleaz hareket eden çocuklarda ortaya çýkýyor. Her türlü fiziksel aktivite enerji harcamasýný gerektirir. Hareket ile enerji harcamasý arasýndaki etkileþim þiþmanlýðýn oluþmasýnda önemli rol oynar. Düþük düzeyde sporun obezitenin nedeni olmaktan çok sonucu olduðu da düþünülebilir.

Çocuk enerjisini harcamalý

Fiziksel olarak inaktif bir yaþam sürdürenler ya da inaktif hale gelenler, genellikle aktif kiþilere göre daha çok obezdir. Hareketsizlik, obezite nedeni olarak gözlenmekte, obezite ise hareket eksikliðine yol açarak kýsýr bir döngü oluþturur. Televizyon seyretmek ile obezite arasýnda pozitif iliþki var.  Televizyon reklamlarý, kiþinin tükettiði gýdanýn nitelik ve niceliklerini etkilemekte, obeziteye yol açan kötü diyet alýþkanlýklarýna yol açmaktadýr. Televizyon seyretme süresi boyunca kiþilerin ana öðünlerine ilaveten ara öðün yaptýklarý sýkça görülmüþtür. Televizyon seyretme süresi fazlalaþtýkça kiþinin oturma süresi artmakta, bu da kilo artýþýna yol açar.

    BlueSash.NET© 2001-2007