Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Beslenme-Diyet
Kadnca
 
> Haftada 3 kez balýk tüketin
Balýk proteinleri vücudumuzun ihtiyaç duyduðu 13 vitamini ve dokularýnýn korunmasý, geliþmesi için gerekli tüm aminoasitleri içerir. Haftada en az 3 kez balýk yemek saðlýk açýsýndan deðerlidir.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Balýk proteinleri vücudumuzun ihtiyaç duyduðu 13 vitamini ve dokularýnýn korunmasý, geliþmesi için gerekli tüm aminoasitleri içerir. Haftada en az 3 kez balýk yemek saðlýk açýsýndan deðerlidir.

Çoðu okurumuz, gönderdiði sorularda benzer konulara deðiniyor. Balýklar gerçekten saðlýklý mý? Kirlenen deniz sularý balýklarý ne derecede etkiliyor? Bu nedenle balýk eti ve yararlarý ile ilgili açýklama yapmak çok yerinde olacak. Aslýnda balýklarýn kimyasal yapýsý, tür, yaþ, cinsiyet, yaþama ortamý ve mevsime baðlý olarak önemli farklýlýklar gösterir. Beslenmemizde farklý bir rol oynayan proteinlerin balýk etindeki miktarý tür, beslenme ortamý, yaþ, cinsiyet, etteki yað ve su miktarýna göre deðiþmekle beraber genellikle kasýn yenilebilir kýsmýnýn her 100 gramýnda yaklaþýk 18 ila 22 gramdýr. Bu önemli bir miktar olup, beslenmede kýrmýzý et yemeyenler için oldukça iyi bir alternatiftir. Balýklarda yað ve su miktarý arasýnda ters bir orantý vardýr.

Izgara mý buðulama mý yapmalý?

Balýk yaðlandýkça su miktarý azalýr ve bu balýklarý mutlaka ýzgara yapmak gerekir. Su miktarý yüksek balýklarýn da saðlýklý yað içerikleri azalýr bu nedenle, buðulama yapmak daha doðru bir tercih olur. Balýk proteinleri vücut dokularýnýn korunmasý ve geliþmesi için gerekli tüm aminoasitleri içerir. Ýnsanlar için gerekli olan en az 13 vitamin tanýmlanmaktadýr ki, dokulardaki daðýlýmý düzensiz olmakla birlikte bunlarýn hepsi balýklarda bulunur. Haftada en az 3 kez balýk yemek saðlýk açýsýndan deðerlidir. Ýnsan vücudu aðýrlýðýnýn yaklaþýk yüzde 4’ünü oluþturan mineraller, büyüme ve saðlýk için gerekli olan maddelerdir. Kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, demir, bakýr, flor, kobalt ve çinko su ürünlerinin içerdiði önemli minerallerdendir. Su ürünlerinin bazý türleri her 100 gram’da 15’ten 200 mg’a kadar deðiþen kalsiyum, 100 ila 400 mg arasýnda fosfor miktarý ile mükemmel bir kalsiyum, fosfor kaynaðýdýr. 100 gram kasta ortalama 60 mg sodyum miktarý ile balýk en ideal besinlerden biridir. Kalp atýþlarýnýn düzenlenmesi, sinir transmisyonu, kas kasýlmasý, karbonhidrat ve protein metabolizmasýnda katalizör rolü oynayan potasyum, 100 gram balýk etinde 250 ila 500 mg arasýnda deðiþmektedir. Yine balýk eti, enzim sisteminde katalizör rolü olan magnezyum bakýmýndan iyi bir kaynaktýr. Bu açýdan baktýðýmýzda derin suda yaþayan balýklar ve kabuklu deniz ürünleri yerine daha çok kýyýlarda ve su yüzeyinde yaþayan balýklarý yemek hem aðýr metallerin balýkta çökmesi ile insan vücuduna alýnmasýný hem de toksi öðelerin balýkta birikmesini engeller.

    BlueSash.NET 2001-2007