Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Ak
Kadnca
 
> Seviyor mu, sevmiyor mu?
Size 'seni seviyorum' demesini beklemek yerine, el tutuþuna, sizinle konuþma þekline dikkat ederek, asýl duygularýný açýða çýkarabilirsiniz.
Puan Ver
 Toplam Puan  57  Ortalama  3.17
Yazdr

Size 'seni seviyorum' demesini beklemek yerine, el tutuþuna, sizinle konuþma þekline dikkat ederek, asýl duygularýný açýða çýkarabilirsiniz.

Seviyor mu, sevmiyor mu? Beyninizi en çok kemiren soru bu olmalý... Bunu anlamak bazen gerçekten zordur. Davranýþ uzmanlarýna bakacak olursak, bu sorunun cevabýný davranýþlardan kolayca anlayabilirsiniz. Aþk potansiyelinizi öðrenmek için aþaðýdaki sorulara cevap verin. Eðer ikisi ya da daha fazla soruya olumsuz cevap verirseniz, yazýnýn devamýnda iliþkinizin sýcaklýðýný tespit etmenin yollarýný bulacaksýnýz.

Konuþma biçimi
1- Sizinle birlikte gelecekten söz eder mi? Birlikte bir tatil planý da olabilir.
2- Sizin sorunlarýnýza yardýmcý olmak için fedakarlýkta bulunur mu (programýný, hayat stilini vs. aksatýr mý?)
3- Size sarýldýðýnda, bunu duygulu yaptýðýný hisseder misiniz?
4- “Seviyorum” kelimesini konuþma esnasýnda sýk kullanýr mý? Örneðin “Seninle sabahlarý geçirmeyi seviyorum” gibi sözler söyler mi?

Ýliþki uzmaný Michael Myerscough’a göre; bir erkeðin sizi sevip sevmediðini davranýþlarýndan ve konuþmalarýndan anlamanýz mümkün. “Kendinizi düþünün. Ýki erkekten bahsedersiniz. Ýlkini tarif etmek için ‘hoþ biri’ ifadesini kullanýrsýnýz, diðeri için ‘gerçekten hoþ biri’ ifadesini. Analiz edecek olursak, muhtemelen ikinci kiþiyi beðendiðinizi söyleriz. Ayný analizi partnerinizin konuþmalarý üzerinde yapýn. Sizinle birlikte bir gelecek hayal eden bir erkek yaz tatili planlarý yapar, sizinle öylesine vakit geçiren biriyse sýrf günlük veya çok yakýn planlar yapar. Sizin sorunlarýnýzla ilgilenme tarzý da duygularý hakkýnda birçok ipucu verir. Sizinle kalýcý bir iliþki düþünen erkek sorunlarýnýzý kendi sorunlarýymýþ gibi deðerlendirir ve çözmenizde aktif rol oynar, diðeri çýrpýnýþlarýnýzý seyretmekle yetinir. “Sevmek” kelimesini ne kadar sýk kullandýðý da önemli bir gösterge. Sizinle bir þey yapmayý sevdiðini söylerse, sizi seviyor demektir. Sizinle yaptýðý, markete gitmek gibi rutin bir aktiviteyi bile maceraymýþ gibi anlatýyorsa, bu aktiviteden keyif aldýðýný bilin.

Vücut dili
1- Dýþarýdayken elinizi tutar mý?
2- Dokunmayý seven biri midir?
3- Konuþtuðu zaman gözlerinizin içine bakar mý?
4- Ayný zamanda güler misiniz?

“Big Brother” programý için vücut dili analizi yapan vücut dili uzmaný Robert Phipps’e göre; sevdiðiniz insanýn duygularýný ölçmek için kullanacaðýnýz en gerçeðe yakýn ölçüt vücut dilidir. “Vücut dili yalan söylemez. Hiç kimse duygularýný yüzde yüz saklayamaz” diyor uzman. Ayný uzmana göre, vücut dili analiz etme konusunda erkekler çok usta deðiller ama kadýnlar genelde doðru deðerlendirme yaparlar. Vücut dili konusuna gelince, aþkýný ille de topluluk içinde göstermesini beklemeyin. Bazý erkekler toplulukta sevgililerini öpmekten veya el ele sarýlýp dolaþmaktan çekinirler. Bu, onlarý sevmedikleri anlamýna gelmez. Vücut dili konusunda önemli olan bir olay var: yansýma olayý. Benzer veya ayný tepkiler vermeniz son derece önemli. “ Uyumlu çiftler senkronize hareket ederler. Barda bile içkilerini ayný anda masadan kaldýrýrlar. Biri diðerine olan ilgisini kaybedince, bu yansýma ortadan kalkar” diyor Phipps. Birine gerçekten aþýksanýz, ayný tip esprilerden hoþlanýrsýnýz, ayný þeylere gülersiniz. Aþk kaybolmaya baþlayýnca, ilk baþta eðlenceli bulduðunuz þeylere sinirlenmeye baþlarsýnýz. Vücut dilinin bir diðer önemli yönü göz temasýdýr. Uzmanlara göre, uyumlu çiftler birlikte olduklarý zamanýn yüzde 70’inde göz göze gelirler. Ýliþki bozuldukça, göz temasý yüzde 30’lara inebilir.

Aldatan gözler
1- Aldatma konusunda aranýzda hiç tartýþtýnýz mý?
2- Güzel bir kadýna baktýðýný yakaladýðýnýzda birlikte güler misiniz?
3- Eski sevgilisiyle buluþmasýna izin verir misiniz?
4- Eski iliþkisinde aldattýysa, ayný þeyi size de yapacaðýný düþünür müsünüz?

Aldatma aldatmadan sonra bunun etkilerini ortadan kaldýrma konusunda uzman olan psikolog Susan Marchant Haycox’a göre; aldatma son derece hassas, iliþkiyi noktalayabilen bir konu. Birçok erkek, sarhoþken yaptýðý bazý hatalarý hata olarak deðerlendirmez çünkü aldatmayý aldatma saymak için içinde aþk olmasý gerektiðini düþünür. Fýrsatý deðerlendirmek diye adlandýrdýklarý durumu aldatma olarak görmezler. Aldatma konusunda, düþünce ve tutumunuzu aranýzda konuþup, ortak bir bakýþ açýsýna ulaþmalýsýnýz. Baþkasýyla yatmak tabii ki suç ama güzel bir kadýna bakmasý sizi ayný ölçüde rahatsýz etmemeli. “Güzel bir kadýna bakmasý sizi sevmediði anlamýna gelmez. Siz hiç yakýþýklý erkeklere bakmaz mýsýnýz? diyor ayný uzman.

Eski sevgilisiyle arkadaþ kalma konusuna gelince, belki kabul edilmesi zor olaydýr ama sevgilinizin kadýn arkadaþlarý olabileceðini ve bunlardan birinin eskiden yattýðý sevgili de olabileceðini kabul etmelisiniz. Ona güvenmeyi öðrenmelisiniz. Güvensizlik sevgilinizi sizden uzaklaþtýracak olaylarýn baþýndadýr; bunu unutmayýn. Geçmiþinde sevgiliniz sevgilisini aldatmýþ olabilir. Ayný þeyi size de yapacaðýný düþünmemelisiniz. Bu konuyu konuþmalýsýnýz. Neden aldattýðýný öðrenmeye çalýþmalýsýnýz. Kendi kendinize bazý yargýlara varmak yerine, onu dinleyin. Onun geçmiþinden ikiniz de bazý dersler çýkarabilirsiniz.

“Yoðun iþ temposu, stres, ve alkol, cinsel isteðinin azalmasýna yol açmýþ olabilir.”

Seks stili
1- Ayýkken de ayný oranda mý seks yapmak ister?
2- Seks sýrasýnda birbirinize gerçekten duygusal olarak baðlý hisseder misiniz?
3- Ön seviþme sizi þýmartýr mý?
4- Seks havasýnda deðilken, genelde stres faktörünü mü suçlar?

Seks þehvet, güç ve libidodan ibaret, o yüzden cinsel davranýþlarý gözlemleyerek “Beni seviyor mu? Sorusuna cevap vermek zordur. Önemli olan zaman içinde davranýþlarýnýn deðiþip deðiþmediðini gözlemek. Her erkeðin tipik bazý davranýþlarý var, önsezilerinizi kullanarak ilgisinin azalýp azalmadýðýný anlayabilirsiniz. Eðer sizinle mecburiyetten birlikte olduðunu hissediyorsanýz, bir probleminiz var demektir. Ama daha önceye nazaran seks isteði azaldýysa, bunu ille de sizinle ilgili olmasý gerekmiyor. Yoðun iþ temposu veya aþýrý alkol tüketimi de libidoyu azaltýr. Sizi sevip sevmediðini anlamak için en iyi yöntem onu yatakta bir numara hissettirip, bu konuda sorularýnýzý sormaktýr.

Tartýþma yöntemi
1- Onunla tartýþtýktan sonra kendinizi hafiflemiþ hissediyor musunuz?
2- Bir kavgadan sonra özür dilemekten hoþnut mu?
3- Kavgalarý önleme gibi bir davranýþ sergiler mi?
4- Kavga ettikten sonra davranýþlarýný düzeltir mi?

“Saðlýklý tartýþmalar iyi sonuç doðurur” diyor sosyolog Irma Kurtz. “Bu tür tartýþmalar yapýlan hatalar için bir özür ve ileriye dönük bir davranýþ düzelmesiyle sonuçlanmalý. Bu tartýþmalardan her iki taraf da kazanlý çýkar ve iliþki güçlenir.

Yine de, tabii ki tartýþmalar arzulanan bir tutum deðil. Kavga ederken, dikkat edilmesi gereken bazý noktalar var. Maddi konularda tartýþmalar kýrýcý olabilir çünkü güç oranlarýný ortaya çýkarýr. Maddi olarak daha güçlü olan partnerin en ufak bir isyaný farklý deðerlendirilir ve diðer kiþinin alýnganlýk yapmasýna yol açar. Bu durumda empati kurmak çok önemli. Partnerinizin ne hissettiðini düþünmek ve ona göre hareket etmek yapýlacak en doðru hareket. Tartýþmalarýn iliþkinin bir parçasý olduðunu kabul etmelisiniz. Ýnsanlarýn bakýþ açýsý zamanla deðiþebilir ve bu deðiþikliklerden dolayý tartýþmalar yaþanabilir. Sorunlarý içinize atýp isyan etmek yerine, çözüm yoluna gitmek daha mantýklý.

Tartýþmalar sýrasýnda bile partnerinizin duygularýný sýnayabilirsiniz. “Sizi nasýl dinlediðini gözleyerek duygularýný anlayabilirsiniz. Ayný zamanda tartýþma kapýlarýný kapatan, belli konulara girmeyen partnerinize dikkat etmeniz gerekir. Böyle bir partnerin size baðlýlýðý þüphelidir. Aranýzdaki sorunlarýn hallolup olmamasý onu fazla ilgilendirmez. Özür dileme konusu iliþkilerde baþý baþýnda bir problem. Bazý erkekler haksýz olsalar bile özür dilemeyi kabullenemezler, bunu ego sorunu olarak görürler. Bu konuda sizin tutumunuz önemli. Açýk açýk dile getirmese de hareketleriyle piþmanlýk duyduðunu anlatmasý sizin için yeterliyse, özür dilememesi konusunu problem yapmayabilirsiniz. Her ikiniz de kurallara göre oynadýktan sonra, tartýþmalar yapýlacaðýný korur ve iliþki bundan olumlu etkilenir.

Cosmopolitan
    BlueSash.NET 2001-2007