Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Ak
Kadnca
 
> 25 mucizeyle masal gibi aþk
"Aþk, bir çingene çocuðudur, yasa tanýmaz!" Bizet’in ünlü operasýndaki kýrmýzýlý kadýn Carmen, böyle demiþti aþk için. Ya 'kimyamýz tuttu', 'bir elmanýn iki yarýsýyýz', 'aþkýn ömrü 3 yýldýr” gibi saptamalara ne dersiniz? Merak etmeyin hepsinin bilimsel bir dayanaðý var. Çünkü bilim adamlarý kadýn ve erkeðin aþkýn kendine has karmaþýk 25 yasasý tarafýndan yönetildiðini söylüyor
Puan Ver
 Toplam Puan  17  Ortalama  1.55
Yazdr


Antik çaðda, eski Yunanlýlar aþký, insanýn, tanrýlarýn kaprisleri yüzünden çarptýrýldýðý bir tür delilik diye tanýmlarmýþ. Yüzlerce yýl sonra da aþkýn tanýmý hala geçici bir delilik ve mantýksýzlýk hali kimine göre. Bir düþünün, o adam aslýnda size hiç de uygun biri deðil, hatta yakýþýklý bile bulmuyorsunuz ama siz yine de ondan baþkasýný düþünemiyor, sadece onu istiyorsunuz. Niye? Cevap çok basit! Siz farkýnda olmasanýz da aþkýn gizli yasalarý boþ durmuyor, onu gördüðünüz andan itibaren iþlemeye baþlýyor ve tutku oyunlarý baþlýyor. Ýþte bulunduðunuz ortamdan, genlerinize kadar birçok sýr barýndýran aþkýn 25 gizli þifresi... Her bir þifre, yarattýðý etki nedeniyle sizi çok þaþýrtacak ve yaþadýðýnýz aþkýn düðümünü çözmede yardýmcý olacak. Siz de bu mucizevî tespitlerimizle yaþadýklarýnýzý, hissettiklerinizi mercek altýna alýn ve mükemmel aþký yakalayýn.

1- Kimyamýz tuttu
Çok sýkça kullanýlan bu laf, aslýnda bir kadýn ve erkeðin farklý baðýþýklýk sistemlerine sahip olmasýndan baþka bir þey deðil. Ýçgüdüsel olarak türümüzü devam ettirmek, aþkýn bilinçaltýndaki tek nedeni. “Var olma Mücadelesi” denilen kavrama göre, doðacak bebeðin hastalýklara yenik düþmemesi için güçlü bir baðýþýklýk sistemine ihtiyacý var. Annenin baðýþýklýk sistemi grip, sarýlýk gibi hastalýklara dayanýklýyken babanýnki örneðin kas hastalýklarýna dayanýklý olmalý ki, bebek her iki açýdan da korunsun. Biz farkýnda olmasak da karþý cinsin salgýladýðý hormonlarý ayýrt eden burnumuz, onun baðýþýklýk sisteminin farkýna varýyor ve birdenbire aþýk olabiliyoruz.

2- Babanýn kokusu etkiliyor
Chicago Üniversitesi’nden Dr. Martha McClintock, yaptýðý araþtýrmalarda kadýnlarýn en çok babasý gibi kokan erkeklerden etkilendiðini ortaya çýkarmýþ. Babasýna benzer kokan bir erkekle genlerinin uyumlu olacaðý kanýsýna varan kadýn beyni, doðacak bebeðin gen uyumunun mükemmel olmasý için aþk hissine kapýlmamýzý saðlýyor.

3- Elmanýn diðer yarýsýný arýyoruz
Ana rahmindeki ceninin ilk dönemlerinde hem kadýn hem erkek organýna sahip olduðu gerçeðinden yola çýkarak Sigmund Freud, bireyin kendini bütün hissetmesinin ancak karþý cinsten biriyle beraber olduðunda gerçekleþeceðini söylüyordu. Kabala be budizm gibi inançlara göre kadýn ve erkek aslýnda bir yaratýlmýþ bir varlýktý. Kadýn iç enerjiyi, erkek ise dýþ enerjiyi saðlýyordu. Dünyaya bir can getirme yeteneði verilen bu varlýk ikiye ayrýlmak zorunda kaldýðýndan beri karþýtýný arýyor. Ýþte bu yüzden zýt kutuplar birbirini çekiyor. Telaþlýysak, bizi sakinleþtirecek aðýrbaþlý birine aþýk oluyoruz.

4- Aþk tuzu biberi heyecan
Vücudumuz bazý farklý olaylara ayný tepkileri veriyor. Örneðin, Bungee Jumping yaparken salgýladýðýmýz adrenalin ve dopamin hormonunu aþýk olduðunuzda da salgýlýyoruz. Ýþte bu yüzden karþý cinsle nasýl tanýþtýðýmýz çok önemli. Dalýþ ya da kayak yaparken veya tehlikeli bir anda yanýmýzda olan birine bu hormonlarýn etkisiyle aþýk olabiliyoruz.

5- Parfüm yanýltýyor
Vücudunuzun doðal kokusunun aþýk olmadaki payýnýn bu kadar büyük olduðunu öðrendikten sonra parfüm kullanmak istemeyebilirsiniz. Ümlü Antropolog ve aþk uzmaný Helen Fisher’e göre, parfüm ve makyaj gerçek özelliklerimizi kapattýðý için doðru insaný bulmamýzý engelliyor. Ten rengimiz, doðal kokumuz özellikle de dudaðýmýzýn pembesinin tonu karþý cinsi kendimize çeken özelliklerimiz. Bern Üniversitesi’nde yapýlan terli tiþört araþtýrmasýnda kadýnlara erkeklerin terli tiþörtleri koklatýldý ve hangisini tercih ettikleri soruldu. Sonrasýnda fotoðrafý gösterilen erkeklerden beðendikleri erkek, tiþörtünü tercih ettiklerinden baþkasý deðildi. Ayný araþtýrma, ayný kadýnlar üzerinde ayný erkeklerin bu sefer farklý parfümler sýkýlmýþ tiþörtleri ile yapýldý ve fotoðraf eþlemesi gayet uyumsuz oldu. Ýþte bu yüzden, Helen Fisher’a göre, iliþkilerin uzun sürmemesinin nedeni kozmetikle farklý özelliklere bürünüp, hayatýmýza yanlýþ kiþileri çekmemiz.

6- Ayna etkisi
Birinden hoþlandýðýmýzda farkýnda olmadan onun yaptýðý hareketleri yapmaya baþlarýz. Karþýmýzdaki saçýný düzelttiyse, birkaç saniye sonra bizde saçýmýzý düzeltiriz. Bu da ilgimizin boþ olmadýðýný, iletiþimin iyi ve empatinin güçlü olduðunu gösterir. Bizi anlayan, bizim gibi düþünen birine aþýk olmak ise an meselesi haline gelir.

7- Angelina dudaklarýn sýrrý
Erkekler, kadýn dudaklý kadýnlara aþýk olduklarýný sanýyorlar çünkü dudak vajinaya benzerliðiyle seksi, yani üremeyi çaðrýþtýrýyor.

8- Aþkýn vesikalýðý
Aþkýn da fotoðrafý çekilir mi demeyin? Londra Üniversitesi’nde manyetik dalga tekniði sayesinde aþýk insanlarýn beyinlerinin görüntülerinin alýndýðý araþtýrma sonuçlarý çok þaþýrtýcý. Beyindeki görüntü, gözle görülür parlama ve ýþýk saçma, yani enerji birikimi olarak beliriyor. Ýþin ilginç yaný bu görüntü, kokain kullanan bir insanýn beyniyle benzerlik gösteriyor. Aþkýn uyuþturucu etkisi ayný türden bir haz ve mutluluk saðlýyor. Ýnsan beyninin depresyonla ilgili olan bölümü ise aþýk insanýn beyninde tamamen pasif ve karanlýk oluyor.

9- Kaçan balýk büyük olur
Balýk kaçýnca, erkeklerin avcý günleri, kadýnlarýn ise kendilerini ispatlama kaygýlarý su yüzüne çýkýyor. Aþk zorlaþtýkça kýymeti bilinen bir duygu olduðu için elde edemezseniz normalde aþýk olmayacaðýnýz bir insana bile aþýk oluyorsunuz.

10- Al yanaklarýmdan sen suçlusun
Hoþlandýðýmýz birinin yanýnda yüzümüzün kýzarmasýnýn ve ellerimizin titremesinin karþý tarafýnda bilinçaltýnda bizim gibi düþünmesinin saðlamak için vücudun gönderdiði sinyaller olduðunu biliyor muydunuz? Çiftleþmeye hazýr kuþlarýn tüylerini kabartmasý gibi biz de aþka hazýr olduðumuzu gösteriyoruz. Karþý cinsin ilgimizi anlayýp, bir adým atmasýný istiyorsanýz, bir dahaki sefere kýzardýðýnýzý saklamaya çalýþmayýn.

11- Sen benim gözümde en büyüksün!
Aþýk insan, sevdiðini öyle olmadýðý halde herkesten üstün görür. Ünlü feminist yazar Virginia Woolf’un dediðine göre, “Kadýnlar, asýrlarca erkekleri olduklarýndan büyük gösteren aynayý ellerinde tutmanýn lezzetli büyülü gücü sayesinde arzu objesi haline geldiler.” Ýþte, fiziksel görünümünü hiç beðenmesek de bizi iyi hissettiren, kendimize güvenimizi yerine getiren insanlara aþýk olmamýzýn nedeni bu kadar basit.

12- Reddedilmenin çekim gücü
En ünlü davranýþ bilimcilerden Alfred Adler’a göre, reddedilen kiþinin egosu kendini toparlamak için amansýz bir takibe baþlýyor. Madonna’nýn biyografisine yazdýðý bir cünle de bunu kanýtlýyor: “Reddedilmek en güçlü afrodizyaktýr.”

13- Sen beni koru, ben sana bakayým!
Hiç tipiniz olmayan bir erkek maço tavýrlarýyla aþkýnýzý kazanabilir çünkü bilinçaltýnýzda sizi koruyacaðýný kanýtlamýþtýr. Erkekler ise fiziksel özelliklerini beðenmedikleri anaç bir kadýna aþýk olabilirler çünkü bu, ona en iyi þekilde bakýlacaðýnýn kanýtýdýr.

14- Daha fazlasýna duyulan özlem
Aþkýn en büyük sýrrý hedef kiþinin yanýndan hep ona doyamamýþ olarak ayrýlmak. Bir öpücük öncesi belli belirsiz birbirine deðen dudaklar asla tam anlamýyla deðmezse, hormonlar tam gaz göreve baþlayýp, bir sonraki buluþmaya kadar aþkýmýzýn öznesini düþündürür. Sonuç: Bilim adamlarýnýn “Hormonsal Baðýmlýlýk” dedikleri farkýnda olmadan birine baðýmlý olmamýz.

15- En uzun bacaklý kadýnýn þansý
Erkekler, uzun bacaklý kadýnlarý her zaman için daha çok arzuluyorlar çünkü bebeðin rahimdeki yaþam þansý uzun boylu kadýnlarda daha fazla.

16- Ah o çapkýn gülüþ
Dikkatinizi bile çekmeyen biri gülümsediði anda ne olduðunu anlamadan aþýk olabilirsiniz. Psikologlara göre bir kiþiyi hedef olarak, kalabalýðýn içinde sadece ona özel olarak bir gülüþ fýrlattýðýnýzda, bunu hisseden kiþi dopamin hormonu salgýlamaya baþlýyor ve aþýk olduðu hissine kapýlýyor.

17- Jennifer Lopez kalçalarý, Brad Pitt göðüsleri
Bir kadýnýn doðurganlýðýný kalçalarýnýn çýkýklýðý, bir erkeðin sekste saðlamlýðýný ise göðsü gösteriyor. Ýþte aþk için iki temel neden daha.

18- Ýçinizdeki çocuðun sesi
Küçükken seyrettiðiniz filmler, örnek aldýðýnýz komþu abla ya da ailenizin size davranýþý ilerde kime aþýk olacaðýnýzý belirliyor. Babanýzýn eve uðramamasý sizi üzmüþse, evcimen bir erkek gördüðünüz anda aþýk olabilirsiniz.

19- Cesur kadýnýn zaferi
Victor Hugo yýllar önce “Erkekte aþkýn ilk belirtisi çekingenlik, kadýnda ise cesarettir” dediðinde erkeklerin doðasýný çözmüþ oldu. Ne istediðini bilen ve dile getirmekten çekinmeyen kadýn, erkekte aþk alarmlarý çaldýrýyor.

20- Göz göze temas
Göz temasý hayvani bir içgüdüdür. Yaklaþ ya da kaç emrini verir. Hoþlandýðýnýz birinin karþýsýnda gözbebekleriniz büyüdüðü için ona gizliden gizliye yaklaþ yani aþýk ol emri vermiþ olursunuz.

21- Bebek yüzlü aþkým
Her kadýnýn annelik dürtüsü korunmaya muhtaç gibi gözüken erkeklere aþýk olmamýzý saðlayan etki. Kýrýlmaktan korkan kadýnlarýn da neden melek yüzlülere aþýk olduklarý da ortada.

22- Gizem aþkýn ateþi
Sýrlarla dolu biri çözülmeye hazýr bir bulmaca gibi ilgi çeker. Karþý cinsten birinin gizlerini ortaya çýkardýkça onu fethedebileceðimizi sanýrýz, bu arada da farkýnda olmadan aþýk oluruz. Voltaire’in de dediði gibi “Baþtan çýkartmak yetmez, fethetmeyi bilmek gerekir.”

23- Lolita tutkusu
Yukarýdaki maddenin tam tersi erkekler için de geçerli. Dominant olmayan ve onu kýrmaya gücü yetmeyecek lolita tiplerin cazibesinin sýrrý da burada yatýyor. Oedipus kompleksi de bu tutkuyu körükleyen itici kuvvet rolünde.

24- Gizli kahraman “oxytocin”
Gözden ýrak, gözden ýrak çok doðru. Birine ne kadar çok dokunursak, sarýlýrsak vücudumuz o kadar çok “oxytocin” yani “baðýmlýlýk hormonu” salgýlýyor. Aþkýn uzun süreli olmasýný da bu hormon saðlýyor.

25- Egomuz görevde
Ýnsan her þeyden önce en çok kendine aþýk olan bir varlýk. Ne kadar inkar etsek de hepimizin içinde biraz narsistlik var. Sonuçta, yine de kendimizden vazgeçemeyip fiziksel olarak bize benzeyen insanlara aþýk oluyoruz. Ýngiltere’deki St. Andrews Üniversitesi’nde Dr Elizabeth Cronwell bir araþtýrma yapmýþ. Bu araþtýrmaya katýlanlarýn fotoðraflarý, üstünde oynayýp karþý cinsten birinin fotoðrafý haline getirilip birçok baþka karþý cins fotoðrafý arasýna karýþtýrýlmýþ. Tekrar ayný kiþilere gösterildiðinde yüzde 91’i en etkilendikleri insan olarak kendi fotoðraflarýný göstermiþ.

Elele, Ayþegül Uður
    BlueSash.NET 2001-2007