Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Ak
Kadnca
 
> Onu 5 dakikada çarpýn!
Biriyle ilk karþýlaþtýðýnýzda 'ilk 5 dakika'nýn þok etkisini biliyor muydunuz? Yeni tanýþtýðýnýz bir sevgili ya da patron adayýnda iyi intiba, hatta hayranlýk duygusu yaratmak sizin elinizde! Formülse ilk 5 dakikada gizli..
Puan Ver
 Toplam Puan  6  Ortalama  2.00
Yazdr

Biriyle ilk karþýlaþtýðýnýzda 'ilk 5 dakika'nýn þok etkisini biliyor muydunuz? Yeni tanýþtýðýnýz bir sevgili ya da patron adayýnda iyi intiba, hatta hayranlýk duygusu yaratmak sizin elinizde! Formülse ilk 5 dakikada gizli..

Yeni baþlayan iliþkilerin akýbetini, ilk göz temasýnýzda devreye giren, hiçbir olumsuz intiba toleransý olmayan bir zaman dilimciðinin belirlediðini söylesek? Sadece 5 dakika!

Ýþte o ölümcül 5 dakika içinde karþýnýzdakini kendinize hayran býrakmaktan, nefret ettirmeye kadar geniþ bir duygu yelpazesi içinden býrakacaðýnýz intibayý kendiniz seçebilirsiniz. Ancak bu iletiþim sadece sizin dýþ görünüþünüz, seksapelliðiniz, öz güveniniz ya da diksiyonunuzun baþarýsýyla olumlu sonuçlanmýyor. Çevresel etmenlerin de en az bunlar kadar karþýnýzdakinin sizin hakkýnýzdaki ilk izlenimin de etkisi olduðunu bilmeli, gerekirse görüþme öncesi buna uygun ortam yaratmalýsýnýz.

Amerikalý yönetim danýþmaný Mary Mitchell “First Five Minutes” isimli kitabýnda yer verdiði, iþ görüþmeleri sýrasýnda olumlu elektrik verme taktikleri arasýnda, çevresel etmenlerin iþveren üzerindeki etkilerine deðiniyor. Görüþmenin yapýldýðý ortamýn havadarlýðýndan, yan ofisten gelen müziðe, her detayýn ilk izlenimler üzerinde etkili olduðu, yapýlan araþtýrmalarda kanýtlanmýþ.

First Impressions danýþmanlýk þirketinin kurucularý Ann Demarais ve Valerie White’ýn “What You Don’t Know About How Others See You” (Yeni Tanýþtýðýnýz Biri Sizin Hakkýnýzda Ne Düþünüyor?) isimli kitaplarýnda ise, ilk izlenimler sonucu akýlda kalanlarýn salt sizin görüþünüz, konuþmanýz ya da zekanýzla ilgili deðil, görüþmenin ilk dakikalarý sýrasýnda hissedilenler olduðunu söylüyorlar. Kýsacasý iyi izlenim býrakmak istiyorsanýz yapmanýz gereken, kendinizi iyi sunmanýn yaný sýra karþýnýzdakinin “iyi” hissetmesini saðlamak. Üstelik sadece 5 dakika için. Kulaða çok da zor gelmiyor deðil mi? Bunu nasýl baþaracaðýnýzý ise maddeler halinde sýraladýk. Size sadece uygulamasý kalýyor.

Öncelikle buluþacaðýnýz kiþiyi iyi tanýyýn
Ýlk beþ dakika içinde yapýlacaklarý, karþýlýklý gülümseme, el sýkýþma ve bir masaya oturup hal hatýr sorma olarak varsayarsak güç kalkanlarýmýza bir göz atmakta fayda var. Malzemelerimiz; fiziksel görüntümüz, parfümümüz ya da etrafta duyulan koku, bulunduðumuz mekan, fonda duyulan müzik, hava þartlarý gibi etmenler olacaktýr.

Ýlk beþ dakika için bütünüyle ona hitap eden bir ortam yaratabilmek için öncelikle onu iyi tanýmanýz gerekiyor. Onu hiç görmemiþ olmanýz onun hakkýnda bazý temel bilgileri toparlamanýza engel deðil. Ortak tanýdýklarýnýz vasýtasýyla kiþilik özellikleri, zevkleri hakkýnda bilgi edinmeli, gerekirse burcunu bile öðrenmelisiniz. Romantik, çýlgýn, muhafazakâr, idealist, neþeli, cool, aðýr abi... Türü belirledikten sonra malzemeleri seçin.

Efsunlamak için, koku!
Kokular nasýl çok eski anýlarý bile bir anda gözünüzün önüne seriveriyorsa, tanýþmanýn ilk 5 dakikasýnda burnunuza gelen koku da tanýþmanýzýn kokusu olacaktýr. Yani tanýþma anýnýzda balkondan gelen yaseminlerin kokusu da size eþlik edebilir, geçen bir çöp kamyonunki de! Sizi ilk gördüðünde duyduðu koku, rüzgarla karýþan çiçek kokularý, ya da çekici parfümünüz olmalý. Sizin ilk baþta verdiðiniz hissi o anda alacaðý koku da destekleyecektir. Bu arada boða için vanilya kokusunu denemelisiniz!

Görünüþünüz ve siz
“Görünüþünüzle ilk beþ dakika içinde karþýdakine mükemmel izlenimini vermek için onun hakkýnda edindiðiniz ön bilgilerden istifade edin” diyor Marc Mitchell. Mesela bir iþ görüþmesi için üzerinizdekilerin belli bir resmiyete sahip olmasý gerektiði aþikar. Ancak patron adayýnýzýn en büyük hobisi bungee jumping ise iþler biraz deðiþiyor. Görüþmeye giderken ceketinize orjinal yaka iðneleri iliþtirmek, göz alýcý renklerde gömlekler giymek ya da çantanýza Mickey’li bir kalem atmaktan çekinmeyin.

Duygusal bir erkekle buluþurken üzerinizdekilerin pembe, eflatun, bebek mavisi gibi yumuþacýk tonlarda olmasýna özen gösterin. Ýlk anda bir peri kýzýyla tanýþtýðýný hissedecektir. Buluþacaðýnýz erkeði kullandýðý arabadan da tahlil edebilirsiniz. Lüks bir arabayla, gösteriþli bir kadýnla buluþmak istediðinde olmasý muhtemel. Minimalist döþenmiþ evlerin sahiplerine, þýk bir beyaz gömlek ve kaliteli bir jean pantolon iyi bir izlenim býrakmaya yetecektir. Hani “jilet gibi derler ya. Ýþte öyle bir adamýn karþýsýna çýkacaðýnýz zaman ancak jilet gibi olarak sýnýfý geçebilirsiniz. Ve tabii ki kiþi ayýrt etmeksizin, güzel bir gülüþ ve beyaz diþler eþliðinde güvenli bir tokalaþma, puanýnýzý katlayacak.

Mekanýn ruhunu önceden hazýrlayýn
Duygusal bir erkeðin gözlerine hafif loþ bir ýþýkta, curcunasýz ve sakin bir ortamda “merhaba” demelisiniz.

Bazý erkeler annelerine fazlaca düþkündür. Genellikle ev ortamýnýn sýcaklýðýný sevdikleri sonucunu çýkartabiliriz. Ýlk buluþma evde bir yemek daveti olabilir. Hele ki yemekler annesinin yedirdiklerine benziyorsa 10 puan cepte! Eðlenceyi seven kiþiler duraðan ortamlarý sevmezler. Renkli, canlý, hareketli, ortamlar onun ilk bakýþta kalbini kazanmanýzda pay sahibi olacaktýr. Kolye, þapka, yýrtýk kot pantolonlar, hakim yaka gömlekler bir erkeðin süsü sevdiðini gösteren iþaretler. Bu erkekle tanýþma mekanýnýz Cahide Variete tarzýnda olmalý.

Müziðin sihirli etkisi
Ýþte buluþma atmosferinin en belirleyici özelliklerinden biri. Ýlk kez göz göze bakýp birbirinize merhaba dediðinizde, arkada, içinde köpek havlamasý sesleri olan “Who Let The Dogs Out þarkýsý çalýyorsa, eve gittiðinde aklýnda havlarken bile canlanabilirsiniz. Bu tür vahim izlenimlere maal vermemek için gideceðiniz yerde çalan müziklerden emin olmalýsýnýz. Romantik bir piyano ya da seksi bir saksofon sesi tanýþma anýna harika bir renk katacaktýr. Dans etmeyi seviyorsa Latin müzikleri de heyecan verici olabilir.

Üþüme hissini engelleyin
Üþüyerek karþýlaþmak yerine ýlýk bir havada ya da iç mekanda buluþmanýz daha iyi olacaktýr. Yaðmur iþin içine romantizm katabilir ama iki dirhem bir çekirdek hazýrlanýlmýþ bir buluþmaysa ýslanmak can sýkabilir. Ýlk beþ dakika içerisinde sýkýlmaya mahal yok! Ýyisi mi siz riske atmadan içeride randevu verin!

Elele, Ece Bildiren
    BlueSash.NET 2001-2007