Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
A-Z Diyetler
Kadnca
 
> Toksinlerden Arýnma Diyeti
Avrupa’da çok yaygýn olarak uygulanan “Detoksifikasyon Programý” kendisini sürekli yorgun hisseden, sigara, alkol tüketen ve yoðun stresle karþý karþýya kalan kiþiler hedeflenerek hazýrlanmýþ, yýlda bir ya da iki kez uygulanabilen bir program. Bu program sayesinde vücudunuz “toksin” denilen zararlý maddelerden arýnacak ve kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenizi saðlayacak.
Puan Ver
 Toplam Puan  2  Ortalama  2.00
Yazdr

Avrupa’da çok yaygýn olarak uygulanan “Detoksifikasyon Programý” kendisini sürekli yorgun hisseden, sigara, alkol tüketen ve yoðun stresle karþý karþýya kalan kiþiler hedeflenerek hazýrlanmýþ, yýlda bir ya da iki kez uygulanabilen bir program. Bu program sayesinde vücudunuz “toksin” denilen zararlý maddelerden arýnacak ve kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenizi saðlayacak.

Ayrýca bu programla kilo vermek ve ideal kiloya kavuþmak da mümkün. Ancak programý mutlaka uzman kiþiler denetiminde almak ve program öncesinde bazý saðlýk testlerini yaptýrmak þart.

Detoksifikasyon yani toksinlerden etkili bir biçimde ve doðal yollardan arýnma, saðlýklý ve dengeli bir vücut için anahtar kelime. Toksinlerden arýnmak demek, saðlýðý tehdit eden pek çok hastalýk ihtimalinden de arýnmak demek. Uzmanlardan alýnan bilgiler bu programa devam eden kiþilerin program sonunda mutlaka kendilerinde bir fark hissediyor olmalarý yönünde. Örneðin metabolizma hýzý yüzde 7 oranýnda artýyor ve romataoid artrid aðrýlarý önmeli ölçüde azalýyor. Ancak bu programý ve diyeti 1-2 haftadan fazla sürdürmek sakýncalý.

Tosin Atýcý bir menü

Kahvaltý
Meyve Kokteyli, Armut Tabaðý

Öðle Yemeði
Brokoli Çorbasý (Diyet lif ile), Soya Filizi, Zeytin yaðý ve Sirkeyle hazýrlanmýþ salata , Kepekli ekmak, Meyve Tabaðý

Ara
Sebze Kokteyli

Akþam Yemeði
Sebze Yemeði, Salata, zeytinyaðý ve sirke ile, Kepek Ekmeði, Meyve Salatasý

Gece
Bitki çayý

Programda neler var?
Detoksifikasyon Programý diyet, spor, masaj ve vücut bakýmlarýndan oluþan komple bir program. Her gün yapýlan jogging, streching, su jimnastiði ve fitness’ýn yanýnda sauna ve buhar banyosuna girmek de gerekiyor. Bunun dýþýnda zindeleþtirici bakýmlarla, aromaterapik masajlar katýlýmcýlarýn yaptýracaðý diðer iþlemler. Detoksifikasyon Programý’nýn en önemli kýsmý ise tabii ki toksinlerden arýndýrýcý diyet. Program Avrupa’da yaygýn olarak uygulansa da ülkemizde þimdilik sadece Silivri Klassis Resort Otel’de uygulanýyor.

Toksin atýcýlar...

Meyve ve sebzeler
Meyve ve meyve sularý yüksek oranda toksin atýcý etkisi olan besin maddeleri. Sindirim sisteminin çalýþmasýný destekliyorlar. Su ise tüm diyetlerde olduðu gibi bunda da bir vazgeçilmez. Böbreklerin çalýþmasýný kolaylaþtýrýyor, deri ve idrar yoluyla toksinlerin atýlmasýnda önemli rol oynuyor.

Tahýllar ve kurubaklagiller
Ýçerdikleri kompleks karbonhidratlar, lifler, vitaminler ve minerallerden dolayý çok yönlü þekilde faydalý oluyorlar.

Bitki çaylarý
Papatya, nane gibi bitki çaylarý sindirim sistemini rahatlatýcý etkilerinden dolayý tercih edilen içeceklerden. Bitkilerin çoðu sakinleþtirici, sindirim sistemini arýndýrýcý, mide bulantýsý ve mide kramplarýný önleyici özellik taþýyorlar.

Baharatlar
Baharatlar stimule edici, canlandýrýcý, antiseptik, kanser riskini azaltýcý ve gastro-intestinal bozukluklarý azaltýcý etkiler gösteriyorlar. Özellikle taze zencefil, kimyon, muskad, ve kiþniþ tohumunun güçlü toksin atýcý etkileri var.

Yaðlar ve sirke
Zeytinyaðý, susam yaðý, ayçiçek yaðý, badem yaðý, ceviz yaðý, fýndýk yaðý gibi yaðlar önemli yað asitlerini ve E vitaminini içeriyorlar. Bu özellikleriyle bu bitkisel yaðlar kolesterolün düþürülmesinde önemli rol oynuyor. Sirke ise asetik asit içeriyor ve yine toksin atýcý etki gösteriyor.
    BlueSash.NET 2001-2007