Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
A-Z Diyetler
Kadnca
 
> Cuma Diyeti
Hafta sonu karbonhidrat krizi, pazartesi günü baþlanan diyeti bozmaya zorlar. Ama cuma günü baþlanýrsa ilk 2 - 3 günde cumartesi - pazar atlatýlacaðý için vücut doðru beslenme programýna alýþýr.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Hafta sonu karbonhidrat krizi, pazartesi günü baþlanan diyeti bozmaya zorlar. Ama cuma günü baþlanýrsa ilk 2 - 3 günde cumartesi - pazar atlatýlacaðý için vücut doðru beslenme programýna alýþýr.

Bugün aynanýn karþýsýna geçerek vücudunuzdaki yaðlarý elinizle tutup gözünüzle süzerek düþünmenizi istiyorum. Hayatýnýz boyunca giderek artan miktarda yaðlanmak ve saðlýksýz olarak yaþamak istiyorsanýz tükettiðiniz gýda maddelerine özen göstermeden istediðiniz miktarda yiyerek ve egzersiz yapmayarak yaþamaya devam edebilirsiniz. Þiþmanlýk saðlýk problemlerinin dýþýnda psikolojik, ekonomik ve sosyal sýkýntýlarý bünyesinde barýndýran bir rahatsýzlýktýr.

Eðer saðlýklý, mutlu, psikolojik yönden kuvvetli, sosyal yönden kendinize güvenen bir insan olmak istiyorsanýz yazdýklarýmý uygulamalýsýnýz. Burada yazacaðým her maddeyi uygularsanýz saðlýklý ve güçlü bir vücut yapýsýna sahip olursunuz.

Saðlýk kontrolü
• Hangi yaþ ve cinsiyette olursanýz olun en azýndan tansiyon, kan, idrar deðerlerini kontrol ettirmeniz gerekecektir.
• Saðlýk kontrolünden sonra psikolojik olarak kendinizi doðru beslenme ve egzersiz programýna hazýrlamaya çalýþmalý ve vereceðiniz kararý hayatýnýz boyunca uygulayýp saðlýklý ve zinde vücuda sahip olacaðýnýzý düþünmelisiniz.
• Doðru beslenmeye ve egzersize baþlayacaðýnýz cuma gününe kadar ne kadar istediðiniz tatlý, börek, pasta varsa tüketmelisiniz çünkü cuma gününden sonra bunlarýn miktarlarý ve zamanlarý sýnýrlandýrýlacaktýr.
• Neden pazartesi deðil de cuma günü seçilmelidir? Çünkü pazartesi günü baþlanan diyetlerle vücuttaki karbonhidrat raporlarý 4 - 5 gün sonra tükenmekte hafta sonlarý karbonhidrat krizleri insanlarý diyeti bozmaya zorlamaktadýr. Cumartesi ve pazar günleri iþ veya baþka bir meþguliyeti olmayan insanlar buzdolabý ve ekmek sepetlerinin etrafýnda dolaþacak ve sonunda iradelerine yenilerek aþýrý miktarda karbonhidrat yiyeceklerdir. Cuma günü baþlanýrsa ilk 4 - 5 gün geçince hafta sonu atlatýlacaðý için diðer hafta sonuna kadar da vücut doðru beslenme programýna alýþacaktýr.
• Diyetler yerine düzenli beslenme programý seçilmelidir. Vücudunda yað kitlesi fazla olan bir insana diyet programý yerine doðru beslenme programlarý öðretilmelidir. Çünkü þiþman bir insana diyet programý verilerek istenilen kiloya inmesi saðlanýr, birey istediði kiloya indikten sonra eski düzensiz beslenme programýna geri dönecek ve verdiði kilolarý fazlasýyla geri alacaktýr. Ýnsanlarýn hayatlarý boyunca zayýf ve saðlýklý kalmak istedikleri düþünülürse doðru beslenme programlarýnýn diyet programlarýndan daha iyi sonuç vereceði unutulmamalýdýr.

5 dakika yürüyüþ
• Doðru beslenme ve egzersiz programlarýný uygulamak için kendinize zaman ayýrmalý ve sevmeye çalýþmalýsýnýz. Eðer kendinizi sevmez ve vücudunuzun saðlýðý için zaman ayýrmaz iseniz, iþinize, ailenize gerekli olan sevgiyi ve verimi veremez duruma gelebilirsiniz.
• Doðru beslenme programý nedir? Doðru beslenme programý 3 ana 2 ara öðünden oluþan, kiþinin vücut yað, kas ve su oranýna göre belirlenmiþ bir beslenme programýdýr. Bu programýn özellikleri:
• Gideceðiniz egzersiz merkezinde ölçtürmüþ olduðunuz; yað, kas ve su oranýna göre çýkarýlacak programlarý minimum 4, maksimum 6 gün uygulamalýsýnýz.
• Her çalýþmanýn baþýnda 5 dakika yürüyüþ, bisiklet çalýþmalarýnýn ýsýnmak amacýyla yapýlmasý yararlý olur.
• Daha sonra kas çalýþmalarýna geçilmelidir. Uygulanacak kas çalýþmalarý; kiþilerin daha önce yaptýklarý egzersiz programlarýna, daha önce kaç defa diyet yaptýklarýna, kondisyon durumlarýna ve sakatlýk durumlarýna göre ayarlanmasý gerekir.

Beslenme programý
• Kas çalýþmalarýnda büyük kas gruplarý her gün çalýþtýrýlmalý ve 6 haftada bir yað, kas, su ölçümleri yapýlarak yeni programlar hazýrlanmalýdýr.
• Her gün hem kas çalýþmalarý hem de kardiovaküsler çalýþmalar yapýlmalýdýr.
• Kas kütlesi düþük olan insanlarda kas kütlesini geliþtirecek çalýþmalar yapýlmalýdýr. Çünkü kaslar yaðlarý yakan fabrikalardýr.
• Sadece yürüyüþ, koþu, bisiklet çalýþmalarýyla yað yakýmý mümkün deðildir.
• Saðlýðýnýzýn her þeyden önemli olduðunu düþünerek hazýrlanacak programlarýn egzersiz uzmanlarý tarafýndan yapýlmasý gerekmektedir.
• Þiþmanlýktan kurtulmak vücut yaðýndan kurtulmak manasýna gelmelidir. Kilo vermek önemli deðil yað kitlesini istenilen orana düþürmek gerçek þiþmanlýðýn giderilmesidir.
• Egzersiz, doðru beslenme programýyla koordine edildiði ve devamlýlýk arzettiði zaman sonuç verecektir.
    BlueSash.NET 2001-2007