Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
A-Z Diyetler
Kadnca
 
> Beslenme ve Diyet
Yavaþ ama kesin adýmlarla ilerlemek istiyorsanýz, bu rejim tam size göre. Günlük kalori alýmý haftada 0.5-1.0 kg kayýp olacak þekilde düzenlenmelidir. Günde 600 kalori kýsýtlanmasý haftada 500 gr zayýflatýr
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Yavaþ ama kesin adýmlarla ilerlemek istiyorsanýz, bu rejim tam size göre. Günlük kalori alýmý haftada 0.5-1.0 kg kayýp olacak þekilde düzenlenmelidir. Günde 600 kalori kýsýtlanmasý haftada 500 gr zayýflatýr

Vücut aðýrlýðýný azaltmak için verilen beslenme planý günlük 1200 kalorinin altýna düþmemelidir. Çok düþük kalorili diyetler protein, vitamin ve mineral eklenmiþ ketojenik diyetlerdir. Ancak bir baþka hastalýk (örneðin acil cerrahi bir operasyon geçirecekse) olduðunda çok kýsa süre ve gözetim altýnda uygulanmalýdýr.

Sývý alýmý günlük ihtiyaç kadar 2-3 litre/gün ve günde 20-25 gram/gün posa içeren lifli gýdalar tüketilmeli, öðün sayýsý 4-6 kez olmalýdýr.

Öneriler
Günde en az üç ana öðün ve ara öðünler yavaþ yavaþ yenilmeli ve iyice çiðnenmeli. Bol su içilmeli. Yemeðe salata ve çorba ile baþlanmalý. Kýrmýzý et yerine tavuk ve balýk yenilmeli. Kýrmýzý et tercih ediliyorsa yaðlarýndan temizlenmeli. Daha fazla sebze ve tahýl tüketilmeli. Küçük porsiyonlarda yemek yenilmeli.

Sýk beslenmenin faydalarý
Gereðinden fazla yemeði ve kaçamaklarý önler Acýkmayý önler ve besin alýmýný azaltýr Enerji harcamasý artar

Bazý pratik öneriler
Yürüyerek gideceðiniz mesafelerde taþýta binmeyin. Asansör yerine merdivenleri tercih edin. Diyet yapan kiþiye yardýmcý olun. Kesinlikle öðün atlamayýn. Hangi öðünde neler yiyeceðinizi önceden planlayýn. Evin dýþýnda yemek yememeye çalýþýn. Katý yað yerine sývý yað kullanýn. Rafine þekeri azaltýn ya da kaldýrýn. Yerine içeceklerinizi þekersiz için ya da tatlandýrýcý kullanýn (aspartamlý). Aç karnýna alýþveriþe çýkmayýn, alacaðýnýz yiyecek listesini önceden yapýn. Kulaktan dolma bilgilere önem vermeyin, bir uzmana danýþýn. Mevsimine göre mutfaðýnýzdan ve sofranýzdan meyve ve sebzeyi eksik etmeyin. Yemeðinizi TV seyrederken ya da kitap okurken yemeyin. Kullandýðýnýz günlük servis tabaklarýný küçük olanlarýyla deðiþtirin. Bu psikolojik olarak doymanýza yardýmcý olur. Diyeti býktýrýcý olmaktan çýkarýn. Örneðin sütünüzü tatlandýrýcý ile yapýlmýþ sütlaç olarak tüketebilir, kýyma miktarýnýzý dolmayla deðerlendirebilirsiniz. Meyvelerin ne kadar tüketilirse tüketilsin þiþmanlatmadýðý görüþü yanlýþtýr. Ýçerdiði bir tür karbonhidrat olan meyve þekeriyle tüketilmesi sýnýrsýz olmamalýdýr.

Deðiþim listeleri
Size vereceðimiz, üç diyet uzmanýmýzýn hazýrladýðý iki ayrý diyet listesinde yer alan et yerine eþdeðeri diðer birtakým gýdalar tüketilebilir. Bu hem sizin her gün ayný þeyleri yiyerek býkmamanýzý, hem de öðünlerinizdeki mönüyü daha kolay ve sevdiðiniz yiyeceklerle oluþturmanýzý saðlayacak.
    BlueSash.NET 2001-2007