Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
A-Z Diyetler
Kadnca
 
> Dondurma Diyeti
Önyargýlara paydos! Aslýnda dondurma zayýflatýyor. Yaz tatili öncesi fazla kilolarýnýzdan kurtulmak için dondurma yiyeceksiniz.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Önyargýlara paydos! Aslýnda dondurma zayýflatýyor. Yaz tatili öncesi fazla kilolarýnýzdan kurtulmak için dondurma yiyeceksiniz.

Ýstanbul Üniversitesi Ýstanbul Týp Fakültesi Ýç Hastalýklarý Anabilim Dalý Beslenme Uzmaný Diyetisyen Dr. Zeynep Koç, yaz mevsiminde çocuklara meyve suyu yerine dondurma, kilolarý ile baþý dertte olanlara da dondurmalý diyet önerdiklerini bildirdi. Dondurmanýn, kalsiyum, fosfor, protein, A, E ve B grubu vitaminler içeren son derece besleyici bir gýda olduðunu belirten Dr. Koç, þöyle konuþtu:

"Biz, çocuklara, meyve suyu yerine dondurma yemelerini tavsiye ediyoruz. Okul mönülerinde sürekli çocuklara meyve sularý veriliyor, ancak konsantre hazýrlanmýþ meyve sularýnda kalori dýþýnda besleyici bir þey yok. Oysa ki çocuklar, saðlýklý büyümeleri ve iyi bir kemik yapýsýna sahip olmalarý için son derece gerekli bir besin maddesi olan süt yerine, sýcaklarýn geldiði bu günlerde gerekli kalsiyumu dondurma yiyerek alabilirler."

Dondurmalý Zayýflama Diyeti
Bilinenin aksine þiþmanlarýn da dondurma yiyebileceðini söyleyen Dr. Koç, ‘‘Dondurma yiyerek de zayýflanabilir. Zayýflama diyetlerinde de dondurmalý mönüler hazýrlýyoruz’’ dedi. Bünyeye göre ayda ortalama 4 kilo verdirebilecek dondurmalý diyet mönülerinden 1200 kalorilik olaný þöyle:

Sabah
Þekersiz çay, iki kibrit kutusu peynir, bir dilim kepekli ekmek, domates, salatalýk

Öðle
2 adet ýzgara köfte, 4 yemek kaþýðý sebze yemeði, salata, birçay bardaðý yoðurt, bir dilim kepekli ekmek

Ýkindi
100 gram dondurma

Akþam
Bir kepçe çorba, 2 adet biber dolma, salata

Gece
Meyve (200 gr), bir çay bardaðý süt.
    BlueSash.NET 2001-2007