Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Anne - ocuk
Kadnca
 
> Rahim dokusu nakli, kýsýrlýða çare olacak!
Amerika Birleþik Devletlerinde yapýlan bir araþtýrma rahim dokusu naklinin kýsýrlýk tedavisinde etkili olabileceðini gösterdi.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

 	

Amerika Birleþik Devletlerinde yapýlan bir araþtýrma rahim dokusu naklinin kýsýrlýk tedavisinde etkili olabileceðini gösterdi.

merika Birleþik Devletlerinde yapýlan bir araþtýrma rahim dokusu naklinin kýsýrlýk tedavisinde etkili olabileceðini gösterdi.

Bir maymuna nakledilen rahim dokusu ile ilk defa saðlýklý maymun yavrusunun dünyaya gelmesi saðlandý. Uzmanlar denemeler baþarýyla devam ederse bu yöntemin on yýl içinde insanlarda da kullanýlabileceðini belirtiyor.

Amerika Birleþik Devletlerinde Oregon Üniversitesi bilimadamlarýnýn son araþtýrmasý rahim kanseri ya da kemoterapi nedeniyle anne olamayan kadýnlar için umut ýþýðý oldu. Oregon Üniversitesi bilimadamlarý bir maymuna rahim dokusu naklederek saðlýklý bir yavru dünyaya getirmesini saðladý. Uzmanlar maymundan alýnan rahim dokusunu önce vücudun baþka bir bölümüne nakletti. Maymunun midesine, böbreðine, ya da koluna nakledilen rahim dokusunda bir süre sonra östrojen ve progesteron hormonlarý üretilmeye baþlandý ve yumurtalarýn geliþtiði görüldü. Bilimadamlarý bu saðlýklý yumurtalarý laboratuar ortamýnda dölledikten sonra, embriyolarý yeniden maymunun rahmine nakletti ve denemeler baþarýya ulaþarak saðlýklý bir yavru dünyaya geldi.

ON YIL ÝÇÝNDE ÝNSANLARDA KULLANILABÝLECEK
Bilimadamlarý kemoterapi nedeniyle anne olamama olasýlýðý bulunan ya da rahim kanseri nedeniyle rahmi alýnmasý gereken kadýnlarýn rahim dokusundan alýnan parçanýn dondurulmasýyla anne olmalarýnýn saðlanabileceðini açýkladýlar.

Oregon üniversitesi uzmanlarý denemeler baþarýyla sürerse on yýl içinde bu yöntemin insanlarda kullanýlabileceðini belirtti.
    BlueSash.NET 2001-2007