Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Ak
Astroloji
* Burlar
(Gnlk Bur Fal)
Rya Tabirleri
Ak & Sevgi Yazlar

Saðlýklý Ýliþki


Ýþte saðlýklý bir iliþki sürdürmenin 5 püf noktasý:
1. Sadýk olun. Saðlýklý ve mutluluk verici bir iliþkinin temeli baðlýlýða dayanýr. Yakýnlaþmaktan korktuðunuz için sevdiðinizden uzaklaþmak isteseniz de, sadakat sayesinde ona baðlý kalýrsýnýz. Sadakat, sorumluluk almak, korkularý kontrol etmek ve duygusal olarak hazýr olmak demektir. Eðer iki taraf da gereken sadakati gösterirse, saðlýklý bir iliþki için ilk adým atýlmýþ olacaktýr.

2. Kiþisel sorumluluklar alýn: Ýnsan, olgunlaþtýkça kendi sorumluluklarýný öðrenir ve bu sorumluluklar çerçevesinde hareket eder. Ancak bazý sorumluluklar vardýr ki, bunlar baþkasýna karþýdýr. Partnerinizi olduðu gibi kabul edin. Bu iliþkinin sadece sizin deðil, ikinizin duygusal ihtiyaçlarýný karþýlamak için olduðunu unutmayýn.

3. Kendinize iyi bakýn. Hiç kimsenin sizin mutluluðunuzu ‘saðlamasýný’ beklemeyin. Eðer kendinize iyi bakar, ihtiyaçlarýný karþýlarsanýz, iliþkinizin daha dengeli olmasýný saðlarsýnýz. Partneriniz için her þeyi siz yapmayýn. Unutmayýn ki, onun ‘kendisine’ iyi bakmayý öðrenmesi gerekiyor

4. Dürüst olun. Kafanýzý karýþtýran, sizi üzen konularý, ihtiyaçlarýnýzý, isteklerinizi, duygularýnýzý ve sýnýrlarýnýzý dürüstçe ve açýk olarak ifade edin. Doðrularý söyleyip söylememe çeliþkisine düþmeyin. Doðrularý, iliþkinizi zedelemeyecek biçimde söylemeye dikkat ederseniz, mutlu olursunuz.

5. Kendinize düþen görevi yapýn. Saðlýklý ve mutluluk verici bir iliþki çaba gerektirir. Elinizden geldiði kadar ‘canlý’ yaþamaya çalýþýn, duygusal sorunlarýnýza çözüm arayýn, herþeyi yönetmeye çalýþmayýn, geçmiþinizdeki sorunlarla yüzleþin ve korkularýnýzý yenin. Böylece ‘saðlýklý bir iliþki’ için kapasitenizi arttýrmýþ olacaksýnýz!

kaynak: ntvmsnbc.com

Bu yaz 37932 kez okundu.

 | nceki Fkra
ask-sevgi | Sonraki Fkra
Yazy Yazdr
    BlueSash.NET 2001-2007