Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Seçme Videolar
Gulenay Abi Annecim
Zeliha'niin Gözleri 2.bölüm kisim 3
Leylan Fragman Star TV Leylan Fragman Star TV
Medusa-feat-Ako-Yalvaririm Medusa-feat-Ako-Yalvaririm
Hulya Avsar & Ibrahim Tatlises - Batsin Bu Dünya ( Hulya Avsar & Ibrahim Tatlises - Batsin Bu Dünya (
Ramazan Özel

Çocuk sağlığı ve oruç


Ramazanda çocukların oruç tutmasına izin verilmesinin sağlık açısından sakınca doğurabileceğine dikkat çeken uzmanlar, aileleri çocukların beslenmesi konusunda uyardı.

ÇOCUKLAR gerek ailelerinde gerekse çevrelerinde gördükleri oruç tutma eylemiyle ilgili olarak heveslenebilir. Çevrelerinde gördükleri bu uygulamayla sahur, iftar gibi telaşların bir parçası olmak isteyebilirler. Yaz aylarına denk gelen ramazan ayında gerçek anlamda oruç tutmalarını beklemek ya da izin vermek çocukların sağlıkları açısından sakıncalı olabilir. Çocukların tüm gün süreyle susuz kalması beklenemez. O nedenle çocuklara günün ortasında yemek yedirmek gerekebilir. Çocukluk dönemi kemiklerin gelişimi, beyin ve sinir sisteminin gelişiminin en çok görüldüğü dönemdir. Bu dönemde yetersiz beslenme fiziksel olarak kilo ve boy da geriliğe sebep olurken aynı zamanda beyinin gelişimini de etkiler. Et süt yumurta gibi proteinli besinlerin çocuklar tarafından her gün tüketilmesi gerekir. Demir, kalsiyum ve iyot büyüme ve gelişmede en fazla söz sahibi olan minerallerdir. A, D, B1 ve B2 vitaminleri ise bu gelişme döneminde en çok destek olan besin öğeleridir.  Çocuğun büyüme ve gelişimi için öncelikli tüketmesi gereken besinler tavuk, balık, yumurta süt, yoğurt, peynir gibi protein vitamin ve mineral içeriği yüksek besinlerdir. Beyin ve sinir gelişimi içinde fındık ceviz gibi yağlı tohumları, zeytinyağı, ayçiçeği ve mısır özü yağlarının hepsini dengeli olarak tüketmelidir. Tüm kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya) tüm sebze ve meyveler, ekmek, pirinç, makarna, bulgur gibi karbonhidrat kaynakları da düzenli olarak alınması gereken diğer besinlerdir. Normal şartlarda 4-5 besin yemek yemesini tüketen çocukların oruç tutarken beslenme öğünlerinin 2 öğüne düşer. Bu da çocuğun besin öğesi ihtiyaçları karşılayacak şekilde olmalıdır.

 



Bu yazý 1885 kez okundu.

 | Önceki Yazý
ramazan-ozel | Sonraki Yazý
Yazýyý Yazdýr
    BlueSash.NET© 2001-2007