Politika fýkralarý
Mantýklý Karar
Güneydoðu'da 15 yýl süren çatýþmalý ortam; doðrusuyla, düzmecesiyle, abartýsýyla binlerce hikayeye kaynaklýk etmiþtir. Ýþte bu binlerce hikayeden biri de þöyle rivayet edilir:
-Bir TV kanalýnda bir PKK itirafçýsý geçmiþini anlatmaktadýr. Muhabir: "Anlat bakalým, yasadýþý-bölücü-terör örgütü ile nasýl tanýþtýn?"
-Ýtirafçý baþlar anlatmaya: Bir gece PKK'lýlar bizim köye gelmiþler. Birden kapý vurulmuþ taak taak takk.. Açmýþýz biz de. Bakmýþým ki anarþitler. Bana demiþtir ki; bize yemek vereceksin, ekmek, su vereceksin, yardým edeceksen yataklýk edeceksen yani ha! Yook demiþim, olmaz demiþim, siz hayýnsýnýz, anarþitsiniz, bölücüsünüz, size ekmek su yok.. O zamaan anayý vururuk demiþlerdir. Yine benden yardým yok... Anayý vurmuþlardýr. Sonra gene gelmiþlerdir anarþitler, demiþlerdir bize yardým edeceksin, ekmek, su... Demiþim yok... Babayý da vurmuþlardýr. Ertesi gün gene gelmiþlerdir... Bize yardým, yoksa karýyý vururuk, yok demiþim, karý da gitmiþtir. Sonra çocuklar... Herkes ölmüþtür. Ben evde bir baþýma düþünürem bir gece... Yine kapý çalmýþtýr... Takkk takkk takkk!. Açmýþým kapýyý, onlar! Demiþlerdir ki bize yardým edeceksin, ekmek su vereceksen... Ben demiþim, size yardým yok, siz hayýnsýnýz... Bana demiþler ki; yoksa seni vururuk...! Biraz düþünmüþüm, bana mantýklý gelmiþtir, kabul etmiþim... Ýþte böyledir...





www.bluesash.net