Kategorilendirilmemiþ fýkralar
Borsa
Yaþlý borsacý ile genç borsacý parkta sohbet ederek dolaþýyorlar. Yaþlý, gence mesleðin puf noktalarýný anlatýyor:
-Bak evladým.Bu meslekte baþarýlý olmak için sadece fýrsatlarý deðerlendirmek yetmez.Zaman zaman fýrsatlarý da senin yaratman gerekir.Bunun için sürekli dikkatli olman gerekli.Uygun bir yorumla hiç umulmadýk olaylar bile, çok büyük fýrsatlara dönüþebilir.Bak mesela, þu karþýda gördüðün taze köpek pisliði sana sadece iðrenç bir þey olarak geliyordur.Ama ben eðer, "þu pislikten bir lokma alýp aðzýna atarsan sana 1 milyar lira veririm" dersem, olay senin acýndan nasýl da büyük bir fýrsata dönüþüverir, deðil mi? Yapar misin?
Genç borsacý "Tabi efendim" der. Parmaðýný pisliðe daldýrýr, bir lokma alýr yutar. Yaþlý borsacý cebinden bir milyarý çýkartýr, gence verir.Bir süre yürürler, genç dayanamaz sorar:
- Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydým kabul eder miydiniz? Bakýn ileride de baþka bir pislik var. Bir milyar karþýlýðý dener miydiniz?
Yaþlý borsacý "tabi ki" der. O da bir lokma alýp yutar.Genç borsacý da çýkartýr, biraz önce kazandýðý 1 milyarý iade eder.Bir sure sessiz sessiz yürürler. genç yine dayanamaz sorar:
- Hocam. Ne sizin cebinizdeki para miktarý deðiþti. Ne de benim cebimdeki. Söyler misiniz, biz bu boku niye yedik ?
Kurt borsacý cevap verir:
- Öyle deme evladým.2 milyarlýk iþlem hacmi yarattýk!!!





www.bluesash.net