Temel (Karadenizli) fýkralarý
Kötü unutkanlýk
Ay'da uzun seri araþtýrma yapacak biri Ýngiliz biri Amerikalý, biri Temel üç astronota yanlarýnda ne götürmek istediklerini sormuþlar.
Ýngiliz, araca kendisi için bol miktarda viski konulmasýný, Amerikalý seks dergileri ve þiþme kadýn, Temel ise bol miktarda Marlboro sigara konulmasýný istemiþ. Astronotlarýn istedikleri uzay aracýna yüklenmiþ ve uzun yolculuk baþlamýþ.
Tam altý ay uzayda kaldýktan sonra dünyaya inmiþler. Bütün televizyon kanallarý, basýn mensuplarý, yetkililer vs. herkes heyecanla, astronotlarýn araçtan inmelerini bekliyorlarmýþ. Kapý açýlmýþ, ilk olarak Ýngiliz araçtan inmeye çalýþmýþ, inmeye çalýþmýþ çünkü ayakta duracak hali yok, zil zurna sarhoþmuþ. Görevliler hemen adamý ambulansa bindirip götürmüþler.
Ýkinci olarak Amerikalý görünmüþ kapýda fakat götürdüðü seks dergileri ve þiþme kadýnla epey fazla mesai yaptýðý için dizlerinin baðý tutmuyor, ayakta zor duruyormuþ. Görevliler hemen onuda ambulansa bindirip götürmüþler.
Son olarak aracýn kapýsýnda Temel görünmüþ, gözlerinin altý mosmor ve gözleri yuvalarýndan fýrlayacakmýþ gibi olmuþ, saçlarý dimdik, titreyen eliyle aðzýndaki yanmamýþ sigarayý tutmaya çalýþarak baðýrmaya baþlamýþ :
- Ateeeeeþ, ateþ be, ateþþþ. Allahýný seven biri ateþ versin.





www.bluesash.net