Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Korkunç olaylar
 
Cadý
 Okunma  2652
 Kasabanýn doðusunda, karanlýk, sisli ormanýn içinde tiz bir çýðlýk yankýlandý. Bardaki erkekler dýþarý çýkýp ormana doðru baktýlar. Ýçlerinden bazýlarý çýðlýðýn geldiði yöne doðru koþmaya baþladý. Gençlikleri ve içtikleri bira bunu yapacak cesareti onlara vermiþti. Koyu karanlýk, rutubetli, tekin olmayan gecede ýssýz ormana daldýlar. Bir kadýn yerde baygýn yatýyordu. Kadýnýn niçin bayýldýðý bir bakýþta anlaþýlýyordu. Ormanda bir þey bulmuþtu. Kanlý bir aðaç gövdesinin önünde, yerde kýmýltýsýz yatan bir þey. Bu þeyi gördüklerinde, ormana koþarak gelen cesur erkeklerden biri kendinden geçip yere yýðýldý. Ýçlerinden bir tanesi elleriyle yüzünü örttü. Bir diðeri bir aðaç gövdesine tutunup yere doðru eðildi ve zemini kaplayan ölü sonbahar yapraklarýnýn üzerine kustu. Hepsi dehþete düþmüþtü. Ne yapmalarý gerektiðini bilemiyorlardý. Gecenin içinde bir puhu kuþu birdenbire öttü ve hepsi korkuyla irkildi.
Bulduklarý þey bir bebek cesediydi. Vahþice öldürülmüþtü. Katil, yavrunun ölü bedenine hiç saygý göstermemiþti. Berbat etmiþti ölüyü. Sivri aðaç dallarý ve diðer þeyler.. Aðacýn gövdesinde bazý deri parçalarý vardý.
Kasaba halký ertesi gün kasaba meydanýnda büyük bir toplantý düzenledi. Bebeði öldüren bu zalim, bu gaddar, bu barbar katil derhal yakalanmalý ve iþkenceler yapýlarak, yakýlarak öldürülmeliydi. Fakat suçluyu nasýl bulacaklardý? Kimsenin bir fikri yoktu. Þimdilik, her gece kasabanýn çevresinde nöbet tutulmasý, araþtýrmayý yürütmek için baþkanlýðýný hakimle rahibin birlikte yürüteceði bir komite kurulmasý ve kadýnlarla çocuklarýn belli bir saatten sonra tek baþlarýna sokaða çýkmalarýnýn yasaklanmasýnda karar kýlýndý. Belediye baþkaný ateþli bir konuþma yaptý. Kurbanýn ailesi intikam istiyordu. Bebeðin annesi üzüntüsünden hasta olmuþ, yataklara düþmüþtü. Bebeðin babasýnýn saçlarý bir gecede aðarmýþtý. Küçük oðlunun ölü, parçalanmýþ bedenini ayýk kafayla görmüþtü adam. Ýntikam istiyordu. Kan istiyordu.
Ýkinci bebek ilkinin bulunduðu günden bir hafta sonra kayboldu. Kaybolan, nalbantýn iki aylýk torunuydu. Biri öðle vakti adamýn evine girip çocuðu kaçýrmýþtý. Küçük kýzýn annesi o sýrada su almak için kuyunun baþýna gitmiþti. Döndüðünde beþik boþtu.
Çocuðun cesedini sekiz ayrý yerde buldular: Kilise, bir ahýr, meyhanenin kapýsýnýn önü, belediye binasýnýn önü ve orman. Parçalar farklý günlerde bulundu. Katil hergün bir parçayý kasabadaki belirli bir noktaya býrakýyordu. Ýnsanlar korku ve paranoya içinde yaþamaya baþlamýþlardý. Her an her yerde karþýlarýna zavallý bir küçüðün bedeninden arta kalan kanlý bir et parçasý çýkabilirdi. Çoðu bu yüzden korkunç kabuslar gördü.
Artýk bu gidiþe bir son verilmesi gerekiyordu. Anneler çocuklarý için korkmaya baþlamýþlardý. Ýnsanlar diken üzerindeydi. Geceleri sokaklar bomboþ kalýyordu. Meyhaneye bile yalnýzca bir iki eski müdavim, bir iki ayyaþ ve bir de 'hiçbir þeyden korkmayan' 'cesur' gençler geliyordu. Fakat kasaba halký korku ve tedirginlikten çok öfke ve nefret duyuyordu. Katil ne yapýp edip bulunmalýydý.
Bir cadý avý baþladý.
Katilin bir cadý olabileceði ihtimali zaten daha en baþýndan beri gözönünde tutuluyordu. Bunun resmiyet kazanmasý ve adýnýn konmasýysa nöbetçilerin bazý ipuçlarý, þehrin dört bir yanýna daðýlmýþ bazý gizemli iþaretler bulmasýndan sonra oldu.
Önce bir ahýrda esrarengiz bir çömlek bulundu. Bu çömlek, içinde bazý bitkilerin dövülerek ezilmesinde kullanýlmýþtý. Çömleði bulan nöbetçi onu kokladýktan sonra derin bir uykuya dalmýþtý. Doktorun ve rahibin adamý uyandýrmak için harcadýðý tüm çabalar boþa gitti. Genç adam komadaydý.
Aðaç dallarýnda esrarengiz ipler bulunmaya baþlandý. Hiç kimse bu ipleri çözmeye cesaret edemedi. Kasabanýn çevresinde, dört bir yanda aðaçlara bu ipler düðümlenmiþti.
Kasabadaki fare ve sýçan nüfusunda gözle görülür bir artýþ olmuþtu. Sýçanlar ürünü talan ediyor, eþyalarý kemiriyor, hatta küçük hayvanlarý öldürüyorlardý. Küçük hayvan ölülerine kasabanýn her yerinde rastlanýyordu. Bunlarýn tümünün sýçanlar tarafýndan öldürülmediði de belliydi.
Bir sabah bir belediye görevlisi iþe gitmek için kasaba meydanýndan geçerken meydanýn tam ortasýndaki bir þey dikkatini çekti. Yanýna yaklaþtýðýnda bunun, birbiri ardýna konulan taþlarla yere çizilmiþ tuhaf bir þekil olduðunu gördü.
En sonunda, ilk cesedin bulunuþundan tam iki hafta sonra küçük bir kýz çocuðunun daha kaybolmasý bardaðý taþýran son damla oldu. Bu küçük kýz hiçbir zaman bulunamayacaktý.
Kasaba halký o gece yine meydanda toplandý. Çok sýký önlemler alýnmasý karara baðlandý. Ýnsanlar çocuklarýný asla yalnýz býrakmayacaklardý. Tüm evlerde arama yapýlacaktý. Þüphelenilen herkes gözaltýna alýnýp sorgulanacaktý. Komiteye bu konuda geniþ yetkiler tanýndý. Komitenin emrindeki askerlere karþý koyan herhangi biri zor kullanýlarak yakalanacak, kaçmaya çalýþan olursa emir beklemeden vurulacaktý.
Bir gün sonra araþtýrmalar baþladý. Bütün evler didik didik aranýyor, genç erkekler ve kýzlar sorguya çekiliyordu. Þehrin saygýn ailelerinden ve asillerden pek fazla gözaltýna alýnan olmadý. Yalnýzca genç olanlarý mahkeme salonunda sorguya götürüp, zararsýz bir iki soru sorduktan sonra serbest býrakýyorlardý. Hakimin, rahibin ve belediye baþkanýnýn evleri aranmadý bile. Öte yandan, yoksul halkýn arasýndan oldukça yaþlý olmalarýna raðmen gözaltýna alýnanlar olmuþtu. Bunlarýn baþýnda da yabancýlar geliyordu. Kasaba halkýndan olmayanlar. Yaþlý bir dilenci kadýn.. Gece gündüz içen bir ayyaþ.. Ýþsiz güçsüz bir adam.. Kasabanýn delileri.. Kör bir çalgýcý..
Sorgularýn baþlamasýndan sekiz, ilk cesedin bulunmasýndan tam yirmi üç gün sonra katil bulundu. Katil, bir avukatýn evinde çalýþan genç, sarýþýn bir hizmetçi kýzdý. Her þeyi itiraf etti. Zaten uzunca bir süredir bu kýzla ilgili pek çok söylenti dolaþýyordu. Arkadaþlarý hizmetçi kýzý uçarken gördüklerine yemin ediyorlardý. Odasýnda esrarengiz kitaplar bulundu. Bunlarýn çoðu din dýþý, müstehcen þeylerdi. Bazý kitaplarýn içinde büyü tarifi olduðunu sandýklarý bazý tarifler de vardý.
Genç cadý çocuklarý nasýl öldürdüðünü anlattý. Kasabada görülen tüm tuhaf iþaretlerden de o sorumluydu. Aðaçlardaki düðümler, kasaba meydanýndaki lanetli taþlar, küçük hayvan ölüleri, hepsi onun eseriydi.
Neden böyle bir þey yaptýðýný sorduklarýnda yüzünde esrarlý bir gülümseme belirdi. Cevap vermedi. O an hakim kendini tutmasa bu genç kýzý boðazlayýp öldürebilirdi.
En þüpheci olanlarýn bile bu kýzý tanýyan diðer hizmetçi kýzlardan herhangi biriyle konuþtuktan sonra katilin o olduðuna dair en ufak bir þüphesi dahi kalmýyordu. Bu yoksul ve dürüst kýzlar onun bir cadý olduðuna ve onu uçarken, geceyi renklere bürüyüp havada yüzerken gördüklerine Ýncil'e ellerini basýp yemin ediyorlardý. Gözlerinde korku dolu bir bakýþ vardý. Doðruyu söyledikleri her hallerinden belliydi.
Cadýnýn odasýnda tuhaf bitkiler bulundu. Bunlardan birini koklayan genç bir asker bayýldý. Arkadaþlarýnýn onu uyandýrma giriþimleri sonuçsuz kaldý. Ahýrda çömleði bulan genç nöbetçinin daldýðý uykunun aynýydý bu! Bu kanýt, geride kalan son þüpheleri de sildi.
Datura stramonium.. Cadýnýn bahçesinde bulduklarý çiçeðin adý iþte buydu. Kýzýn kendi gibi güzel.. Zehirli, lanetli, gaddar!
Bu lanetli çiçeði bir meþaleyle tutuþturup yaktýlar.
Onu yetiþtiren cadýyý da ayný son beklemekteydi!
O gün kasaba meydaný bir bayram yeri gibiydi. Sonunda adalet yerini buluyordu. Zavallý bebeklerin hain katili, bu zalim, bu adi þýllýk, cehenneme gidecekti! Ýntikam günüydü bugün! Kardeþlerim.. Hallelujah!
Tek bir endiþeleri vardý.. Tek bir korkularý. Bu cadýnýn bir büyü yapýp ellerinden kurtulmasý.. Ýplerini çözüverip, uçup gitmesi.. Hakkýn yerini bulmamasý.. Ve bu lanetin sürmesi.. Rahip cellatlara þöyle tembih etmiþti: "Cadýnýn gözlerine bakmayýn. Sizi büyüler ve siz de ona acýmaya baþlarsýnýz." "Sakýn gözlerine bakmayýn!"
Korktuklarý tek þey buydu..
Olan da bu oldu!
Cadý, o gün onun idam ediliþini seyretmek için toplanmýþ bulunan kalabalýðýn gözleri önünde uçup gitti ve gözden kayboldu:
Hizmetçi kýzý..
Yaktýlar!
Küle döndü kýz. Bedeninden arta kalan kül, rüzgarla havaya savruldu. Ve uçup gitti.
Saatlerce süren iþkencenin ardýndan, cellat meþaleyi yakmýþ ve saman yýðýnýný ateþe vermiþti. Hizmetçi kýz oracýkta çýðlýk çýðlýða can verdi. Halkýn zafer nidalarý ve haykýrýþlar alacakaranlýðý doldurdu. Sonunda bitmiþti! Kurtulmuþlardý! O musibet, o illet þey, o cehennem kaçkýný yaratýk artýk bir daha asla onlarý rahatsýz edemeyecekti. Masum bebeklerin kanýna giremeyecekti.. Gitmiþti.
Hakimin ve askerlerin çevresini saran halk, delice onlarýn lehine tezahüratlar yapýyor, onlarý alkýþlýyor ve kutluyordu. Fakat hakim ve mahkeme aslýna bakýlýrsa öyle çok da büyük bir baþarý göstermiþ sayýlmazdý. Sonuçta üç küçük çocuk öldürülmüþ ve iki genç asker de lanetli bir uykuya dalmýþtý.
Ayrýca hizmetçi kýz da aslýnda masumdu!
Sorgulama sýrasýnda her þeyi, iþkenceye bir son versinler diye itiraf etmiþti.
O gün þehir meydanýnda genç ve masum bir kýzý yaktýlar!
Sonra da onun küllerinin doldurduðu havayý içlerine çekip "Adalet!" diye haykýrdýlar.
Dünya'nýn her yerinde..
Yaptýklarý hala budur.

Not: Katil rahipti.


Puan Ver
 Toplam Puan  48  Ortalama  4.80
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007